Felhívás!

Májusban vizsgáznak

Májusban vizsgáznak Cseperedő

Elsőként a másodikosokat, aztán a negyedik és hatodik osztályosokat tesztelik. A vizsgát az oktatási tárca szervezi, a tételek országos szinten egységesek.

A magyar kisdiákok május 7-én és 8-án anyanyelvből kell olvasási és írási készségüket bizonyítsák, 19-én a matematika, 10-én pedig a román tudásukat mérik fel. Május 15-én a negyedik osztályosok románból vizsgáznak, aztán matematika és anyanyelv következik. Május 23-án a hatodikos diákok kommunikációs képességeit mérik fel (román, magyar és idegen nyelvből), 24-én matematikából és a tudományos tárgyakból vizsgáznak. A feladatok megoldására egy óra áll a tanulók rendelkezésére.

A tételeket az Országos Felmérő és Vizsgáztató Központ dolgozza ki, azok megfelelnek az érvényben levő tanterveknek. A második, negyedik és hatodik osztályosok országos tesztelését 2014-ben vezette be a szaktárca. A felmérőn szerzett eredmények nem jelennek meg a diákok éves tanulmányi átlagában, ezek az iskolákat segítik, hogy a diákok felkészültségi szintjéhez, kompetenciáihoz igazított tantervet dolgozhassanak ki.

 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.