Leckehangversenyre fel!

Elkezdődött a Leckehangversenyek sorozat 2018/2019-es évadja. Az öt alkalomból álló rendezvénysorozat célja a gyermekek komolyzene iránti érdeklődésének felébresztése. A program alkalmanként 600–800 gyermeket szólít meg.

 A gyermekeknek szóló komolyzenei sorozat első koncertjeit október 17-én tartották a Tamási Áron Színházban, ahol A kis tigris című szimfonikus mesét adta elő a Bon Bon Matiné, a Georgius és a Csíki Kamarazenekar. A következő alkalomra november 23-án kerül sor, amikor A szegény legény Mátyás király udvarában című mesejátékot a Codex régizene-együttes és az olaszteleki Cygnini reneszánsz táncegyüttes előadásában láthatják a gyerekek. A harmadik Leckehangversenyen, január 25-én, a Georgius és a Csíki Kamarazenekar Filmzenét játszik. Február 23-án a Párhuzamok a népi kultúra, illetve a reneszánsz kultúra között hangzik el a Codex régizene-együttes és meghívottjai előadásában. Az idei évad Az állatok farsangjával zárul márciusban a Georgius és a Csíki kamarazenekarok együttműködésében.

A program célja a fiatal nemzedék komolyzene iránti érdeklődésének felébresztése, a jövő komolyzenei közönségének nevelése. A Leckehangversenyeknek a Tamási Áron Színház nagyterme ad otthont, 10 órától a kisiskolásokat, 12 órától pedig az 5–8. osztályosokat várják. A sorozat ötletgazdája dr. Filip Ignác zenepedagógus. A leckehangversenyekre jegyek a központi jegyirodában vásárolhatóak 6 lejért.

A gyermekeknek szóló Leckehangversenyek és a felnőtt közönségnek szóló szimfonikus hangversenyek létrejöttéhez Sepsiszentgyörgy Municípium Önkormányzata 100 ezer lejjel járul hozza.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.