Felhívás!

Közlekedj okosan!

Közlekedj okosan! Cseperedő

Sepsiszentgyörgy után idén Târgovişte volt a házigazdája a Közlekedj okosan! vetélkedő országos szakaszának. A versenyen 32 megye és Bukarest legjobbjai mérték össze tudásukat és ügyességüket. Háromszéket a megyeszékhelyi Gyermekek Palotájának csapata képviselte.

 

A négyszemélyes csapatoknak négy próbán kellett bizonyítsák rátermettségüket és tudásukat. Az ügyességi versenyszámban akadálypályán kellett végigmenni biciklivel, aztán egy a helyszínen kialakított, jelzőlámpákkal ellátott útvonalon a helyes közlekedést, a szabályok betartását figyelte egy csapattag és egy rendőr, a helyes elemzésért, bíráskodásért is pontszám járt. Az elméleti „vizsgán” 20 kérdésre kellett válaszoljanak a résztvevők.

Minden versenyszámban rangsort állítottak fel, majd összesítették az eredményeket. A bíráskodás versenyszámban Kerekes Ny. Gergő első, az elméleti próbán Péter Tiborc második lett. A Bularca Richard, Tóth István, Péter Tiborc és Kerekes Ny. Gergő alkotta háromszéki csapat összesítésben a középmezőnyben végzett.

– Meglátásom szerint Fail Tamás tanár úr tanítványai ismét bebizonyították, hogy birtokába vannak azoknak az ismereteknek, melyek elengedhetetlenek a biztonságos közlekedés szempontjából. Büszkék vagyunk rájuk, az az általuk elért eredményekre – fogalmazott Kerekes Jenő, a megyeszékhelyi Gyermekek Palotájának igazgatója.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.