Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kézdiszentléleki kettős győzelem

Kézdiszentléleki kettős győzelem Cseperedő

Nagy volt az öröm Kézdiszentléleken, amikor kiderült, hogy az Apor István Általános Iskola Porond színjátszó csoportja és Vargyasi Szabolcs is első helyen végzett az István, a király iskolába megy című online tehetségkutató versenyen. A Koppány szerepét megkapó Szabolccsal és a színjátszók egyik vezetőjével a versenyről és a folytatásról beszélgettünk.

Hirdetés
Hirdetés

Szabolcs egy őszi délután, a színipróba után nagy lelkesedéssel mesélte szüleinek, hogy a csapattal beneveznek egy versenybe, ahol ő Koppány lesz. Felvétel készül, amely felkerül az internetre és szavazni is lehet majd. A házi feladat is kedvére való volt, meg kellett nézni az István, a király rockoperát. Munkás időszak következett, próbák sorozata, díszletek és ruhák készültek. A befektetett energia, a kitartás és következetesség meghozta gyümölcsét, Szabolcs és a színjátszó csapat bekerült a döntőbe, ahol a zsűri és az online szavazás eredményeként első helyen végeztek.

 

– Az elején még álmodni sem mertem volna az első helyezésről. Ahogy bekerültem a döntőbe, titokban álmodoztam: de jó lenne a nagyszínpadon állni Koppányként. Most végtelenül boldog vagyok, leírhatatlan érzés, hogy ez a titkos álom valóra vált. Külön öröm, hogy a csapattársaimmal együtt lehetek a nagyszínpadon. S ami még tetézi örömöm, hogy megkaptam Asztrik főpap szerepét is. Nagy megtiszteltetés, hogy ebből a szoros versenyből én kerülhettem ki győztesként. Köszönet a tanáraimnak, akik felkészítettek és végig bíztak bennem, és a szavazóknak, akik utolsó percig támogattak szavazataikkal – mondta lelkesen Szabolcs.

Zenei tehetségét, tiszta énekhangját édesapjától örökölte, melyet igyekszik fejleszteni, tanul szintetizátoron játszani, nap mint nap gyakorol, képezi az énekhangját, készül Koppány szerepére.

– Hallgatom, tanulom a szerepem többi dalát, amelyek elhangzanak a rockoperában – mesélte.

A Porond színjátszó csapat vezetőit is váratlanul érte az eredményhirdetés.

A kézdiszentléleki Koppány– Reménykedtünk abban, hogy csapatunk és szólistánk, Vargyasi Szabolcs megnyerheti a versenyt. Az eredményhirdetés mégis váratlanul ért, ugyanis versenytársunk, a budapesti XXI. Kerületi Széchenyi Általános Iskola csapatának nézői pontszáma magasabb volt a szavazás lezártakor, azonban a zsűri minket látott a legalkalmasabbnak arra, hogy nagyszínpadra vigyen a gyergyószentmiklósi, várpalotai és egy budapesti iskola mellett. A zsűri döntése alapján ez a négy csapat alkotja a leginkább szerves egységet, melyeket egyetlen produkcióvá tudnak majd kovácsolni – magyarázta Vajna Réka.

Gyerekek és pedagógusok izgatottan várják a folytatást, a szervezők, rendezők további útmutatását. Mint mondták, az elért eredmény önbizalmat adott nekik, energiát a további munkához.

– Örömmel párosuló izgatottsággal és büszkeséggel tölt el, hogy előadói lehetünk ennek a neves rockoperának, mely mindannyiunk fiatalságának meghatározó élménye volt, ezen nevelkedtünk (titokban), és most gyerekeink vehetik át a stafétabotot, hogy tisztelettel és alázattal folytassák az István, a király töretlen pályafutását, hogy megismertessék társaikkal, az ifjabb generációval ezt a rockoperát. A kézdiszentléleki Porond kis színjátszói számára az István, a király sokkal többet jelent a puszta rockoperánál. A perkői Szent István kápolna alatt élő gyerekeket büszkeséggel tölti el, hogy községük olyan búcsújáró hely, amelyet az államalapítónk szellemi öröksége hatja át. A gyerekek úgy érezték, hogy Szent István őrszemként vigyáz rájuk is, és ez megerősítette abban a hitben, hogy a győzelmet megérdemelten szerezték meg – summázta Vajna Réka.

 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük