Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Karácsonyi fényfestés

Karácsonyi fényfestés Cseperedő

Közel 2200 gyermek rajzolt Sepsiszentgyörgy Önkormányzatának Fényfestés a Tamási Áron Színház homlokzatán elnevezésű projektje keretében. Az alkotásokat több kategóriában díjazták, a díjak átadására december 21-én 18 órától került sor a főtéri kőszínpadon.

A megyeszékhely önkormányzata novemberben felhívást intézett a sepsiszentgyörgyi iskolásokhoz és óvodásokhoz, hogy készítsenek karácsonyi témájú rajzokat. Az összes beérkezett rajzot a Tamási Áron Színház homlokzatára vetítették ki december 21-től 23-ig naponta 18 és 21 óra között.

A Bartha Imola rajztanár, Szederjesi Szidónia és Vetró-Bodoni Barnabás grafikusok alkotta zsűri több kategóriában díjazta a legjobb alkotások készítőit. Az ajándékcsomagokat és a diplomákat Antal Árpád polgármester adta át a díjazottaknak.

A kis- és középső csoportos óvodásoknál Damó Eszter-Zsófia (Hófehérke Napközi Otthon), Ráduly Gréta Jázmin (Csipike N. O.) és Karácsony Ilyés Tamás (Árvácska N.O) rajza nyerte el a zsűri tetszését. A nagycsoportosoknál: Szilágyi Iringó (Csipike), Tóth Eszter (Pinocchio N.O.) és Nagy Zsolna (Hófehérke N.O.) részesült elismerésben. Az előkészítő- második osztályosok körében Héjja Bencét (Váradi József Általános Iskola), Giráncsi Fruzsinát (Nicolae Colan Ált. Isk.) és Miklós Ádámot (Mikes Kelemen Líceum) díjazták. A 3-4. osztályosok korcsoportjában Vetési Iringó Rebeka (Mikes Kelemen Líceum), Schiopu Matei-Gabriel (Váradi József Ált. Isk.) és Bódi Orsolya (Gödri Ferenc Ált. Isk.) vitte el a pálmát. Az 5-6. osztályosok csoportjában Szász Anna Ágnes (Református Kollégium), Oancea Ioana-Teodora és Deme Ramona (mindketten a Plugor Sándor Művészeti Líceum tanulói) bizonyult a legügyesebbnek.

A 7-8. osztályos diákok által beküldött alkotások közül Krausz Hanna Anna és Nagy Kíra Rebeka (Mikes Kelemen Líceum), Téglás Kriszta és Lucaci Beáta Tímea (Plugor Sándor Művészeti Líceum) rajzát díjazta a zsűri. A 9-10. osztályosoknál: Veres Brigitta (Székely Mikó Kollégium) és Neaga Roberta Denisa (Constantin Brâncuşi Szakképző Líceum) részesült elismerésben. A 11-12. osztályosoknál pedig Mocanu Bellát, Barabași Janka-Johannát és Kiss Imola Zsuzsannát díjazták. Mindhárman a Plugor Sándor Művészeti Líceum diákjai.

Különdíjban részesültek: Mátyás Tas (Árvácska Napközi Otthon), Albert Richárd, (Gödri Ferenc Általános Iskola), Antal Boróka, Kajcsa Zselyke, (Mikes Kelemen Líceum), Pünkösti Rebeka-Noémi (Református Kollégium), Mihai Raisa-Cristina és Magyari Hanga (Plugor Sándor Művészeti Líceum), Kovács Krisztián-Zayed (Váradi József Általános Iskola), valamint Héjja Borka (Gulliver Napközi Otthon). Gratulálunk a gyerekeknek, fiataloknak!

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük