Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Jön a Mikulás!

Jön a Mikulás! Cseperedő

Több helyszínen is felbukkan december elején a Mikulás, érdemes készülni és résen odafigyelni ezekre az eseményekre – tájékoztattak a szervezők. A gyerekeket különböző műhelyekkel, kézműves tevékenységekkel, bábszínházzal várják.

Hirdetés
Hirdetés

Mikulás-műhellyel várják a gyerekeket a sepsiszentgyörgyi játszóházak, hogy felkészüljenek a nagyszakállú érkezésére. November 29-én a Labirintus játszóházban Mikulás-váró tevékenységeket szerveznek, levelet írnak a Télapónak, melyet együtt postáznak el, különböző díszeket, ajándéktárgyakat készítenek. Ugyanakkor cserebere vásárra is sor kerül, a gyerekek eladhatják, elcserélhetik megunt játékaikat, kinőtt ruháikat. A szervezők cipősdoboz adományokat is várnak, ezeket jótékony est keretében adják át a rászorulóknak.

December 6-án délután maga a Mikulás látogat el a játszóházba, és kiosztja a gyerekeknek szánt ajándékokat, de közös fotózásra is sor kerül. A szervezők arra kérik a szülőket, hogy juttassák el a gyerekeknek szánt ajándékaikat december 4-ig a játszóházba. A csomagok csak édességet tartalmazhatnak – mondta Claudia Epure, főszervező.

A Happy Kids játszóház is megszervezi a Mikulás járást, hozzuk december 4-én, délután érkezik a Télapó. Itt is előzetesen fogadják az ajándékokat, amelyek tartalmazhatnak kis játékokat, gyümölcsöt, édességet és kifestőst. Bejelentkezés szükséges az eseményre, ugyanis a helyek száma korlátozott.

A sepsiszentgyörgyi Máltai Ifjúság is készül, ők a szegények világnapjára szervezett gyűjtés nyomán kapott ruhaneműket osztják ki a hajléktalanok között, de a felajánlott plüssjátékokat is elviszik a Dr. Fogolyán Kristóf Kórházba beutalt gyerekeknek. Mindezt természetesen a Mikulás fogja átadni december 5-én, este 7 órakor. Ugyanakkor, a Mikulás a város iskoláiba és óvodáiba is ellátogat december 5-én és 6-án.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük