Hirdetés
Hirdetés

Jógatáborok Kurtapatakon

Jógatáborok Kurtapatakon Cseperedő

Augusztus 2-5., valamint 17-19. között Kurtapatakon immár hagyományossá vált az Egyensúly Gyermektorna és a Gyerekjóga táborok szervezése. Ovisoktól kisiskoláskorig vehettek részt a táborokban a gyerekek. A minőségi idő, a környezet, a friss levegő segített a test és lélek egyensúlyát visszaállítani.

Az első ottalvós tábort többnyire lánycsapat színesítette, jómagam és Gere Judit tanítónő szervezte foglalkozásokkal, érdekes tevékenységekkel próbáltuk hasznossá és kellemessé tenni a pillanatokat.

A második tábor bejárós tábor volt, az óvodások és kisiskolások részére szervezve. Náluk minden nap váltották egymást a tábor kisegítői: Fogarasi Laura, Berszán Gyönyvér tanítónő, Palkó Brigitta, Bali Nikoletta, Debreczi Iringó és jómagam.

Az egyensúlytornák és a jógagyakorlatok javítják elsősorban az egyensúlyérzéket, de ezenkívül számos pozitív hatása van: javítja a kombinációs-koordinációs készségeket, harmonizálja a bal-jobb agyféltekék működését, erősíti a mélyen fekvő tartóizmokat, segít a helyes légzés kialakításában, valamint magára és másokra való figyelésben.

Ezen kívül sok változatos program tette érdekessé a tábort: népdaléneklések, meseolvasások, hangszeres éneklések, állatkák mozgásának, hangjának utánzása, gyógynövények ismertetése, agyagozás, fonaltechnikával készített kézimunka, kreatív montázstechnika hulladékanyagokból, íjazás, versenyek, legózás stb.

A mindenki által kedvelt és hagyományossá vált lovaglás, strandolás és a Tábori Licit sem maradhatott el.

Hálás köszönetemet fejezem ki a szülőknek, hogy ránk bízták e napokon a gyerekeiket, anyagilag támogatták a tábor létrejöttét. Segítőimnek, akik nagy lelkesedéssel és szeretettel közeledtek a tábor lakóihoz és tették a dolgukat, valamint a Zonda Lovardának és Vendégháznak, akik biztosították idén is a helyet és a programokhoz elengedhetetlen dolgokat.

Hodor Enikő

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük