Felhívás!

„Jobb eredményeket értünk el”

„Jobb eredményeket értünk el” Cseperedő

Kitűnően szerepeltek a hat megye részvételével lezajlott körzeti hangszerolimpián a sepsiszentgyörgyi Plugor Sándor Művészeti Líceum diákjai. Mind a huszonegy versenyzőt díjazták: kilencen első, heten második, hárman harmadik helyen végzetek, míg ketten dicséretben részesültek.

Ahogyan már megírtuk, a sepsiszentgyörgyi Plugor Sándor Művészeti Líceum adott otthont az elmúlt hétvégén a körzeti hangszerolimpiának. A rangos megmérettetésre a házigazda Háromszék mellett Hargita, Brassó, Szeben, Maros és Beszterce-Naszód megyékből érkeztek harmadik–nyolcadik osztályos tanulók, összesen 154-en. Közülük 21-en a Plugor Sándor Művészeti Líceum tanulói, hatan a kézdivásárhelyi Molnár Józsiás Általános Iskolában tanulnak. A versenyeket három helyszínen – Plugor Sándor Művészeti Líceum, Árkosi Kulturális Központ és Kónya Ádám Művelődési Ház – bonyolították le. A zongoristák és hegedűsök mellett a mélyvonósok (gitár, brácsa, cselló, nagybőgő), a fafúvósok (fuvola, klarinét, oboa, fagott, szaxofon), a népi hangszeresek (japánsíp, cimbalom), a rézfúvósok (trombita, harsona) és az ütős hangszeresek mérték össze tudásukat.

A zsűri értékelése szerint a sepsiszentgyörgyi diákok közül első helyen végzett: Kádár Lia ( zongora, III. osztály), Murea Adrian (zongora, III. o.), Millye Bence (gitár, III. o.), Kolozsi Soma (nagybőgő, VIII. o.), Nikula Dávid (klarinét, VI. o.), Zoltáni Szilvia (oboa, V. o.), valamint Molnár Kitti (III. o.), Ivanitzki Krisztina (VI. o.) és Sebestyén-Lázár Kata (VII. o.) fuvolások.

Második díjazottak: Simion Bianca (zongora, V. o.), Kisgyörgy Bence (hegedű, IV. o.), Neagoe Tudor (hegedű, IV. o.), Ivanitzki Dániel (gitár, VIII. o.), Dobolyi Szekeres Bendegúz (cselló, V. o.), Könczey Léda (brácsa, VII. o.) és Pap Regina (oboa, V. o.)

Harmadik helyezettek: Molnár Hanna (zongora, III. o.), Dálnoki Szabolcs ( hegedű, VIII. o.) és Baak Sabine Renate (gitár, V. o.). Dicséretben részesült Rúzsa Balázs (hegedű, V. o.) és Zoltáni Szidónia (oboa, V. o.).

A versenyszabályzat szerint csak azok jutnak tovább az országos szintű hangszerolimpiászra, akik 100 pontot értek el a körzeti versenyen, így megyénket a hetedik osztályos fuvolista, Sebestyén-Lázár Kata (fotó) képviseli az április 14–16. között Déván sorra kerülő döntőn.

– Nagyon elégedett vagyok a diákjaink által elért eredményekkel. Erős volt a mezőny, de kitűnően szerepeltek, a legtöbben első és második helyezettek, ami azt jelenti, hogy pontszámban, minőségben jobb eredményeket értünk el más évekhez képest. Máskor egy-két versenyző jutott tovább az országos olimpiára, úgyhogy ez az idei egy kielégítő eredmény. Nagyon örvendtünk, hogy élőben tudtunk találkozni, versenyezni. A szervezésből minden tanár kivette a részét, a vendégeink elégedettek voltak, ezért úgy gondolom, hogy sikeres rendezvényen vagyunk túl sok szép eredménnyel – summázta Sebestyén-Lázár Enikő, a házigazda tanintézmény igazgatója.

Gratulálunk a diákoknak és felkészítő tanáraiknak!

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások