Felhívás!

Interaktív táblákat adtak át

Interaktív táblákat adtak át Cseperedő

Régebb felszerelték, de csak kedd délelőtt tekintették meg működés közben azokat az interaktív táblákat, amiket a Turóczi Mózes-iskolának adományoztak a New Fashion és a Zarah Moden készruhagyárak. Az oktatási intézményben már öt okostáblát használhatnak a diákok. Ezek mellett a béfalavi és a kézdiszentléleki iskola is interaktív táblákkal gazdagodott.

A két készruhagyárnak és az általuk működtetett Pro Sanitate Wegener Alapítványnak köszönhetően egyre több kézdivásárhelyi és vidéki iskola zárkózik fel a 21-ik századot képviselő technikához. 2016-ban és idén összesen 22 táblát, projektort és hordozható számítógépet adományoztak 20 ezer euró értékben.

Legutóbb a Turóczi Mózes Általános Iskola kapott két táblát, így a meglévő, egy másik pályázaton beszerzett három eszközzel együtt most már öt osztályban van modern felszerelés. A két gyár vezetősége és munkatársai Voloncs Mária igazgatónő kíséretében Deák Albert Tóth Melitta angol szakos tanárnő óráját tekintette meg egy olyan osztályban, ahol egymást váltva használják a diákok a táblát. Szemlátomást élvezik az eszköz használatát, jóllehet az órán nem a leglátványosabb módon volt a tábla működtetve. A pedagógus elmondta, hogy ennek ellenére több anyagot le lehet adni az eszköznek köszönhetően, ugyanis az előre előkészített munkalapok révén meg lehet spórolni azt az időt, amit egy klasszikus tábla esetén a tananyag felírása követelne. Szerdán tíz órakor a bélafalvi Tuzson János-iskolában, majd azt követően a kézdiszentléleki Apor István Általános Iskolában is megtekintették a gyár képviselői a már beüzemelt táblákat, amiket szintén adományként kaptak az oktatási intézmények. A nap folyamán a kézdiszentkereszti iskolát is felkeresték, hogy megnézzék: miként boldogulnak pár hónap eltelte után a pedagógusok és a gyerekek a modern eszközökkel. Az interaktív tábla egy speciális érzékelővel ellátott eszköz, amire egy videoprojektor vetíti ki a hordozható számítógépen levő tananyagot. Segítségével egyszerűsödik, ugyanakkor színesedik a tanítás menete.

Nem csak interaktív táblákkal, egy új játszótérrel is gazdagodott a Turóczi Mózes-iskola. A Háromszéki Közösségi Alapítvány által adományozott játszótér rövid szalagvágó ünnepségére kedden délben került sor.

A Háromszéki Közösségi Alapítványnak nem ez az első játszótere, amit a kézdivásárhelyieknek adományozott, hiszen többek között a Molnár Józsiás parkban és a sportcsarnok mellett is létesítettek a kiskorúak szabadidőtöltésére megfelelő területet. A Turóczi Mózes Általános Iskolában lévő is közösségi összefogás révén jöhetett létre, és a legutóbbi Tekerj egy jó célért akció gyümölcse. A biciklis rendezvénynek 505 résztvevője volt, és a legtöbben, 421-en a Zarah Moden és New Fashion készruhagyárak mezében bicikliztek, de más cégek is szép számban képviseltették magukat. A két készruhagyár gyűjtötte össze a szükséges pénz háromnegyedét, közel 20 ezer lejt. A hintát, csúszdát és más eszközöket felvonultató játszótér avatóünnepségén az iskola igazgatónője mondott beszédet, megköszönve a nagylelkű támogatók önzetlen segítségét.

Voloncs Mária arra kérte a gyerekeket, hogy vigyázzanak a játszótérre, és köszönetét tolmácsolta az adományozóknak. Az avatószalagot Bakk Vitális Kinga vezérigazgató vágta el egy kisiskolás segítségével, majd a gyerekek birtokukba is vették az új létesítményt, ami a fogyatékkal élők számára is szórakozási lehetőséget kínál. A Háromszéki Közösségi Alapítvány részéről Bereczki Kinga elnök mondott köszönetet a támogatóknak, majd a gyerekek figyelmét az összefogásban rejlő erőre hívta fel.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.