Felhívás!

Háromszéki ajánlat

Háromszéki ajánlat Cseperedő

A nyári vakáció a korlátlan szabadságot, a napsütést, a pihenést, a kirándulást , a táborozást jelenti a mindenkori diák számára. Kínáltban nincs hiány, pénztárcafüggő, hogy melyik tematikus vagy élménytábort válassza a szülő. Segítségképpen, a teljesség igénye nélkül, összegyűjtöttünk néhány ajánlatot.

 

 

Háromszéken nagyon népszerűek a lovastáborok, több ilyen ajánlatot is találtunk, de a kézműves-tevékenységeket szerető gyerekek számára is szerveznek szabadidős tevékenységet.

A Vadon Egyesület és a Székelyföldi Lovasközpont negyedik alkalommal szervez lovastábort 10–18 éves gyerekeknek, fiataloknak haladó (augusztus 12–17. között), valamint kezdő és középhaladó (augusztus 26–31. között) csoportokban. Hat nap alatt mindent megtalálhatnak és megtapasztalhatnak a résztvevők, ami a lovaglással, a lóval és az ehhez köthető történelmi hagyományokkal kapcsolatos. A lovaglás mellett megismerkednek többek közt az íjászattal, a lovasíjászat múltba nyúló történelmével. A két csoportban összesen 60 gyerek számára szerveznek foglalkozásokat.

A Guzsalyas kézművestáborában (július 9–15.) a 7–13 éves gyermekeket várnak. A programban délelőtt kézműves-tevékenységek szerepelnek, délután meg különböző ügyességi, logikai csapatjátékokban mérhetik össze tudásukat. Esténként tábortűz és további meglepetések várják a gyermekeket. A gyermektábort a sepsiszentgyörgyi Guzsalyas Alapítvány szervezi, amely 20 éve működik, és célja a hagyományos mesterségek, minták, népi ünnepkörök átörökítése.

A Sacramento Lovas Klub 6–18 éves gyerekek, fiatalok számára szervez hagyományőrző lovastábort (július 16–21., valamint augusztus 13–18. között), ahol a lovaglás mellett különböző lovas tevékenységeken, kézműves-foglalkozásokon, kirándulásokon vehetnek részt a táborlakók. Minden nap reggeli tornával indul, a tábor végén bemutatót tartanak a szülők, hozzátartozók részére.

Idén is lesz gyermek-visszavadító lovastábor. A Vargyas-szorosban található Karácsony-gátja lovastanyán 10–18 éves vagy annál idősebb résztvevők számára tartanak hat alkalommal négynapos táborokat július 2. és szeptember 14. között. A tábor célja, hogy a gyerekek a számítógép virtuális világából visszaszokjanak a természet adta körülményekhez. A lovaglás mellett lehetőségük lesz sziklamászásra, barlangászásra és túrázásra is.

A pszichológusok, tanárok és a szülők is egyetértenek abban, hogy a táborozás fontos szerepet játszik a gyermek fejlődésében, az önállóság kialakulásában, a kommunikációs készség kiteljesedésében.

A szakemberek azt tanácsolják a szülőknek, ha tehetik, mindenképp engedjék táborozni gyermeküket, de minden esetben alaposan tájékozódni kell, milyen jellegű a tábor, milyen gyermekek számára szervezik. Az óvodás gyereknek a napközis tábort ajánlják, ahol egész nap jól mulathatnak, ismerkedhetnek, barátokat szerezhetnek, de este a biztonságot adó családi otthonba térhetnek nyugovóra. Általában 10 éves kor körül tanácsos bentlakós táborba küldeni a gyereket, az egyhetes távollét sem szokott már gondot okozni ebben az életkorban. Ideális, ha barátai, iskolatársai is ott lesznek, vagy ha esetleg ismeri a táborvezetőt. A taborok.ro honlapon más megyében szervezett táborokról is találnak tájékoztatást.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.