Felhívás!

Hangszeresek találkoznak

A sepsiszentgyörgyi Plugor Sándor Művészeti Líceum ad otthont a hat megye diákjainak részvételével zajló körzeti hangszerolimpiásznak. A legjobbak az országos szintű versenyen mérhetik össze tudásukat, melyre Déván kerül sor április 14–16. között.

Egy év kihagyás után újra megszervezték a művészeti iskolákban tanulók hangszeres olimpiáját. A körzeti szakasz tegnap kezdődött és ma is zajlik. A rangos megmérettetésen a házigazda Háromszék mellett Hargita, Brassó, Szeben, Maros és Beszterce-Naszód megyékből érkeztek harmadik -nyolcadik osztályos tanulók.

– A hat részvevő megye 10 művészeti iskolájából összesen 155 diák méri össze tudását, közülük 21-en a Plugor Sándor Művészeti Líceum tanulói, haton a kézdivásárhelyi Molnár Józsiás Általános Iskolában tanulnak. A versenyeket három helyszínen (Plugor Sándor Művészeti Líceum, Árkosi Kulturális Központ és Kónya Ádám Művelődési Ház) szervezzük – magyarázta Sebestyén-Lázár Enikő igazgató.

A zongoristák és hegedűsök mellett jelen vannak a mély-vonósok (gitár, brácsa, cselló, nagybőgő), a fafúvósok (fuvola, klarinétet, oboa, fagott, szaxofon), a népi hangszeresek (japánsíp, cimbalom), a rézfúvósok (trombita, harsona) és az ütős hangszeresek.

A versenyszabályok szerint a 155 versenyzőből 22 diák juthat tovább az országos szakaszra, azok a diákok utazhatnak Dévára, akik 100 pontot érnek el a körzeti szakaszon.

Sebestyén-Lázár Enikő emlékeztetett, hogy Háromszék 2012-ben volt hasonló rendezvény házigazdája. A diákjaink által elért eredményekről a jövő héten számolunk be.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.