Felhívás!

Elsős kis pacsirta

Elsős kis pacsirta Cseperedő

Minden gyerek tehetséges valamiben, és a szülők, pedagógusok feladata felfedezni bennük a szikrát és bátorítani, támogatni, fejleszteni őket, hogy sikerélményben lehessen részük. A kézdivásárhelyi Molnár Józsiás Általános Iskolában oktatók komolyan veszik ezt a feladatot és igyekeznek minden lehetőséget megragadni, hogy diákjaik megmutathassák kreativitásukat, zenei, sport- vagy mese-, versmondói tehetségüket.

A tanév végén, két év kényszerszünet után megszervezett Háromszéki népdalbarátok megyei szintű vetélkedőn első helyen végzett az első osztályos Bakó-Fazakas Luca, aki sajátos, tiszta énekhangjával érdemelte ki a zsűri és a jelen lévő közönség tetszését, és megyei első helyezettként tovább jutott az országos döntőre.

– Luca, Lucus az osztály meghatározó tagja, kitűnő tanuló, céltudatos, tisztelettudó, törekvő, maximalista, kitartó, kötelességtudó, jól motiválható, rendkívül segítőkész, harsány, derűs. Ő az osztály énekes pacsirtája – jellemezte tanúsítványát Jakab Tímea tanítónő.

A kislány érdeklődési köre szerteágazó. Az éneklés mellett a kézügyességet igénylő tevékenységekben is jeleskedik, és a tanórákon is kiválóan teljesít.

– Az éneklés mellett szereti a románt, szívesen fest, rajzol, sokat olvas, és a matematika sem hagyja hidegen, gyakran mondja, romántanár lesz – mesélte a pedagógus.

Lucában igazi versenyszellem lakik, nem riad vissza a megmérettetésektől, szereti tudni, hogy a többiekhez képest hol áll, melyek az erősségei, és melyek azok a hiányosságok, amelyeket pótolnia kell.

– Szereti megmérettetni magát, így nem volt kérdés, hogy résztvevője lesz a Háromszéki népdalbarátok vetélkedőnek. A népdalválasztásban édesanyja segítette, a felkészülésben pedig hárman: édesanyja, Ábri Béla tanár és jómagam. A körzeti fordulón vele együtt izgultam, korcsoportjában a tizennegyedikként került sorra. Kiállt, és azt mondta, nem tudja elkezdeni, tele van a füle hangokkal, nem találja az övét. Aztán megtalálta, énekelt egy nagyot, és megnyerte. A megyei versenyen is kiválóan teljesített – mondta mosolyogva Jakab Tímea.

Luca hagyományápoló, népdalszerető családban él, ahol kiteljesülhet, ahol minden támogatást megkap szüleitől ahhoz, hogy fejlődjön, bővítse ismereteit és a világról alkotott képét. Nem csak népdalvetélkedőkön vesz részt, ott van minden kézdivásárhelyi szintű rendezvényen, néptánctalálkozón, ott van, ahol népzene, néptánc szól.

A siker – diáknak és pedagógusnak egyaránt – jelzés arra, hogy jó úton halad, és hogy a befektetett munka meghozza gyümölcsét. Lucát kitartása és szorgalma, versenyszelleme mindig előrelendíti. Tanítója kimondhatatlanul büszke rá, örül, hogy ilyen kiváló kislány a tanítványa.

Luca októberben az Újszentesen sorra kerülő országos népdalvetélkedőn képviseli korcsoportjában Háromszéket.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.