Felhívás!

Elsődíjas teleki kisdiák

Elsődíjas teleki kisdiák Cseperedő

Finta Eszter Gyopár teleki kisdiák első díjat nyert a megyeszékhelyen megszervezett, megyei szintű XVI. Tiszta Forrás Népdalvetélkedőn. Az előkészítő osztályos lány számára az éneklés feltöltődést, kikapcsolódást jelent.

 

– Nagyon szeretek énekelni, és nagyon boldog voltam, hogy részt vehettem a vetélkedőn, és első helyezett lettem. Az ajándékba kapott CD-t minden nap meghallgatom, új dalokat tanulok, mert szeretnék még versenyezni – mondta a kislány.

– Az eredmény meglepetés volt számunkra, és nagyon örvendtünk, hogy Eszter ilyen kiválóan teljesített. A népdal, az éneklés a napjaink részét képezi, dalolunk mosogatás, takarítás közben, szabadidőnkben pedig zenét hallgatunk – magyarázta nagynénje és felkészítő tanára, Finta Iringó. A vetélkedőre való benevezéssel kapcsolatban voltak fenntartásai, de Eszter határozott fellépése minden kétséget eloszlatott.

– Olvastam a versenykiírást, és beszéltem róla Eszternek, aki azonnal kijelentette, hogy be akar nevezni. Persze voltak fenntartásaim a zsenge életkora miatt, beszéltem a tanítójával és más pedagógusok véleményét is kikértem, akik túl korainak tartották még a megmérettetést a kudarcélmény lehetősége miatt, Eszter azonban határozott volt, énekelni akart, meg akarta mutatni magát. Elmagyaráztam neki, hogy énekelni, szórakozni megyünk, meghallgatunk másokat és tanulunk tőlünk – tette hozzá Finta Iringó, aki magyar szakos tanárként fontosnak tartja a népi kultúránk ápolását, a fiatalokkal való megismertetését, továbbörökítését.

Pap Izabella tanítónő örvend kis tanítványa sikerének. Esztert ügyes, igyekvő kislányként jellemezte, aki egyedi, életkorához képest érett, erős hanggal rendelkezik. Huszonöt éves pedagógusi tapasztalattal a háta mögött feladatának tartja a különleges adottságokkal rendelkező diákok támogatását, a tehetséggondozást, de mint mondta, minden gyerek ügyes valamiben, csak fel kell fedezni, bátorítani, egyengetni útját, irányítani.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.