Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Csipike-napok

Csipike-napok Cseperedő

Hétfőn kezdődtek és ma érnek véget a Csipike-napok a megyeszékhely azonos nevű napközi otthonában. Az egyhetes rendezvénysorozat egyik kiemelkedő eseménye volt a szerdai családi délután, melynek a Székely Nemzeti Múzeum kertje adott otthont.

A Csipike Napközi Otthon magyar és román nagycsoportos óvodásai népi gyermekjátékfüzérrel, dallal, tánccal köszöntötték a szülőket, nagyszülőket, majd kézműves tevékenységekre, ügyességi játékokra került sor. Az asztaloknál babák, lovak, barátság karkötők, csipikés jelvények készültek, a szorgos kezek alatt a nedves anyag csészévé, tányérrá alakult.

Hirdetés
Hirdetés

– Gyermeknap tájékán szervezzük a Csipike-napokat. Minden nap különleges, érdekes tevékenységeket szerveztünk, de úgy gondolom, hogy rendezvénysorozatunk fénypontja a családi délután, ahol gyerek, szülő és pedagógus közösen tevékenykedhet, beszélgethet, ismerkedhet. A szülők megnézhetik, hogyan dolgozik az óvoda munkaközössége, és melyek azok az értékek, melyeket a gyerekek felé közvetítünk – mondta Nagy Erzsébet óvodavezető.

A tanintézményben kiemelt figyelmet fordítanak a környezetvédelemre, ennek jegyében ma a Csipike-napok záróakkordjaként a gyerekek, pedagógusok, és dajkák Benedekmezőre kirándulnak, ahol a közös játék mellett a természettel ismerkednek, barangolnak.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük