Felhívás!

Csillagszemű rajzpályázat

Csillagszemű rajzpályázat Cseperedő

Lezárult a jelentkezés a Csillagszemű rajzpályázatra, a Mesélő Háromszék egyik kiemelkedő programjára. Összesen 1237 alkotás érkezett nemcsak Kovászna, de Brassó megye szórványtelepüléseiről is.

A szűkös határidő ellenére, amely épp az iskolakezdés köré esett, a szervezők nagyon örülnek az elvárásokon felüli érdeklődésnek. Ezúton is köszönik a pedagógusok munkáját, hiszen ez azt mutatja, hogy a cél közös: fontos a népmese, azok megjelenítése rajzban, ösztönzés az önkifejezésre, a gyermekművészet felkarolása.

Az óvodáskorú gyermekek a négy megadott témakörben 217 rajzot küldtek be. A legtöbben – 111-en – az általuk elképzelt égígérő fát rajzolták le, 19-en azt a mesebeli segítő állatot, akivel találkozni szeretnének, 6-an egy va­rázs­eszközt jelenítettek meg, amit szívesen használnának, ha beléphetnének a mesékbe, 81-en a legkülönlegesebb királykisasszonyt, királyfit festették le.

A kisiskolások 990 alkotást küldtek be. 270-en a kilencfejű sárkány várát rajzolták le, 244-en a Csillagszemű juhászt festették meg, és szintén 244-en a magyar népmesékben szereplő tündéreket és boszorkányokat, 208-an a legkülönlegesebb királykisasszonyt vagy királyfit. Harminc olyan témán kívüli rajz is érkezett, amely a Mesélő Háromszék 9 népmeséjének egyikét jelenítette meg.

A pályázó 5–8. osztályosok az idei Mesélő Háromszék 9 népmeséjéből inspirálódva rajzolhattak. Harminc pályamunka érkezett a Kilencet egy csapásra! témában, amely során a 9 mese közös elemeit kellett megkeresni és megfesteni egy alkotásban.

A rajzpályázatot szeptember 25-én egy szakmai zsűri bírálta el – Kolumbán Hanna, Vetró Baji és Péter Orsolya – a következő szempontrendszer alapján: saját fantáziavilág, találékonyság, egyéni kifejezőképesség, eszköz- és színhasználat, kreatív kompozíció, esztétikai szempontok, értelmezhetőség.

Az eredményhirdetésre a napokban kerül majd sor. A díjazott pályamunkák értékes jutalomban részesülnek, továbbá kiállítják a rajzokat a sepsiszentgyörgyi Míves Házban. A megnyitóra és díjátadásra október 3-án, vasárnap 17 órakor kerül sor. A szervezők szándéka, hogy a pályázatra beérkezett munkákból további tematikus kiállításokat is szervezzenek az év hátralévő részében.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.