Felhívás!

Csapatmunka volt

Csapatmunka volt Cseperedő

Budapesten szervezték meg a Bolyai Nemzetközi Matematika Csapatversenyt, ahonnan tanulóink egy első, három harmadik díjjal és egy negyedik helyezéssel tértek haza.

A rangos vetélkedőn 7–7 magyarországi és erdélyi, egy délvidéki, valamint 8–8 ausztriai és németországi csapat mérte össze tudását. Azok a négytagú csapatok kaptak meghívást, akik az országos döntőkön évfolyamonként a legeredményesebben teljesítettek. Háromszéket 5 csapat képviselte.

Első helyen végzett a Mikes Kelemen Líceum Pascal nevű csapata, melynek tagjai Bereczki Anna, Czofa Norbert, Filip Dorka és Török Judit Noémi hetedikes tanulók, felkészítő tanáruk Varga Csilla. Harmadik helyezettek: a Váradi József Általános Iskola ötödikes diákjai: Kovács Zsófia, Vitályos Anna , Bagoly Ágota és Téglás Eszter, azaz a Matlányok, akiket Simon Zsuzsánna készített fel a vetélkedőre, valamint a Székely Mikó Kollégiumból két csapat, a Bartos Kriszta, Fazakas Gergő, Miklós Janka és Tamás Péter hatodikosok alkotta Varázsvízilovak, valamint a végzős gimnazisták FTS-csapata, melynek tagjai Váncsa Gergő, Cerchez Diana, Demeter Gergő és Szász Gabriella. Mindkét csapat felkészítő tanára Gödri Judith. A szintén mikós Nem mondom meg nevet viselő csapat a negyedik helyen zárta a versenyt. Miklós Csenge, Kiss Andrea Tímea, Roth Apor és Csutak Dávid tizedikes tanulók Ugron Szabolcs tanítványai. A 12. osztályos mikós csapat nem tudott részt venni a versenyen, mert ez közvetlenül az érettségi vizsgák előtt zajlott.

Diákjaink Makón, Mórahalmon és Szegeden is jártak, Budapesten pedig a Csodák Palotája ismeretterjesztő játékaival, kísérleteivel ismerkedtek, valamint bringáztak a Margit-szigeten.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.