Felhívás!

Bibliahét Kálnokon

Bibliahét Kálnokon Cseperedő

A teljes kálnoki ifjúság jelen van az idei, a református egyház által szervezett ökumenikus bibliahéten. Az akción, amelyet minden második évben az unitárius egyház szervez, több mint ötven gyerek vesz részt naponta, beleértve a kálnoki nagyszülőknél nyaraló „idegen” gyerekeket is.

 A hét forgatókönyvét a holland KOEN Egyesület programja alapján dolgozzák ki, amely idén azt jelölte ki célul, hogy Jézusról vegyünk példát – mondta el megkeresésünkre Tóth Anna tiszteletes asszony.

– Ennek megfelelően a hét minden napja egy tematikus nap. Első nap az volt, hogy Légy példa a beszédben, aztán a magaviseletben, a szeretetben, és így tovább. A gyerekek három korcsoportban dolgoznak, amelyeket IKE-s önkéntesek vezetnek. Nagy lelkesedéssel vesznek részt a foglalkozásokon, amelyekbe az aranyigék tanulása mellett természetesen „belefér” a játék, az ének is. Minden délben, a nőszövetségnek hála, a gyerekek ebédet kapnak, és úgy mennek haza – számolt be Tóth Anna.

A tiszteletes asszony hozzátette: minden este, a Kálnokért Egyesület szervezésében „visszahívás” van, hétfőn bogozni tanultak, kedden fúvóshangszer-bemutató volt, szerdán népmeséket vetítettek ki a gyülekezeti ház falára, tegnap népdaltanulás volt, ma este pedig, miután a szülőknek bemutatják a templomban a héten tanultakat, táncházzal zárul az egyhetes program.

 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.