Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Bábszínház a hétvégén

Bábszínház  a hétvégén Cseperedő

A sepsiszentgyörgyi Cimborák Bábszínház a hétvégén A fák titkos szíve és A fehér macskahercegnő című előadásokat játssza. A fák titkos szíve az 5 év fölötti nézőknek szól, a 45 perces előadás ma és holnap 18 órától tekinthető meg a Cimborák Bábszínház stúdiótermében. Vasárnap, a bábszínház világnapján 11 és 18 órától pedig A fehér macskahercegnő című bábjátékra várják a 3 év fö­lötti érdeklődőket ugyancsak a bábszínház stúdiótermébe.

A Páll Gecse Ákos rendezte, afrikai népmese alapján készült A fák titkos szíve főszereplői egy nyúl, egy hiéna meg egy baobabfa, melyet a fekete kontinensen az élet fájának tartanak. Évezredes szimbóluma az életenergiának, teljesítménynek és a fiatalság megőrzésének. Több ezer évet él, hatalmas rostos törzse akár több tonna vizet képes tárolni. Menedéket, táplálékot, vizet biztosít a szavannai állatoknak és embereknek. Minden más növénynél jobban ismeri a hosszú élet titkát. Vajon nekünk is van életfánk? Lehet, hogy minden egyes fa az élet fája? Fák nélkül az emberiség nem létezne. Ez az afrikai népmese a Föld bármelyik pontján érvényes, és jelenleg talán időszerűbb, mint valaha – vélik az alkotók.
A fehér macskahercegnő Alois Mikulka cseh szerző munkáján alapszik, Tömöry Márta fordítását Nagy-Lázár József dolgozta át.

Hirdetés
Hirdetés

A fehér macskahercegnő birodalma nincs messze. Csupán három macskatalpnyom délre, két macskabajusz távolság nyugatra, és már ott is vagyunk. Ó, az egy varázskert! Ott él a kis Macskahercegnő, és ha őt elrabolja a gonosz Patkány- vasorrú bába, akkor a test­őrnek bizony csak egy dolga akad: hogy a gonosz nyomába eredjen és kiszabadítsa áhított Macskahercegnőjét… Ha ez nem sikerül erővel, akkor marad a furfang, az ész. A kérdés adott: vajon sikerülni fog? Vajon a gonoszt legyőzik, és Pindurkandúr elnyeri a Fehér macskahercegnő kezét? Mindenre fény derül a Cimborák Bábszínház új bábjátékában… Jegyek foglalása, további tájékoztatás a 0755.335.400-as telefonszámon Csüdöm Eszternél.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük