Felhívás!

Araszolás Rák csillagjegyszülött módjára

Tudom, nem egyforma a tempónk, de én tudok lassan is, gyorsan is araszolni, a helyzettől függően. Szeretem, amikor ennyien aggódtok értem. Apa aggódik, hogy soha nem nő be a fejem lágya, anya, hogy ez a gyerek túl naiv, nagypapi meg azért, mert mindent odaadok a barátaimnak, nagymami a rossz társaságtól félt.

Bevallom őszintén, bírom ezt a helyzetet, szeretek a középpontban lenni, mert ilyenkor a rákpáncélom erősödik és fel tud készülni az esetleges bevetésekre. Akkor is, amikor Petivel labdáztunk és betört az ablak, alig volt időm kimagyarázni a dolgokat, azt is csak a barátomért tettem. Higgyétek el, hogy karakán természetem mögött egy sebezhető lurkó áll. Igen, szeretek versenyezni, de csakis akkor, ha van benne visszavágó. Be kell biztosítsam magam a második esélyre, mert nem szeretek veszíteni, nehezen adom fel. Amit akarok, azt el is érem, emlékszel, anyu, amikor annyit nyivákoltam, hogy megvetted nekem a biciklit, pedig apu azt mondta, nincs most rá pénz? Sőt, arra is rávettelek, hogy bocsánatos bűnbe essél, mert azt mondtad apunak, hogy a nagypapa vette.

Ezek után, gondolom, tudjátok, hogy én mindenre képes vagyok vagy semmire se, a helyzettől függően. De titeket imádlak, sőt, bálványként tisztellek, ha elkísértek az életutamon, minden sötétségből fényt varázsoltok nekem, hogy megerősödjön a páncélom. Ragaszkodok minden barátomhoz, ahhoz is, aki utál, de csak azért, hogy bebizonyítsam neki, hogy nekem van igazam. Sokszor pusmogok, csakazértis bömbölök, hogy hallja a világ, mert egy rák csemete azt csinál, amit akar, elvégre több ollója van, mint neked. Minden helyzetből jól kimagyarázom magam, apa azt mondja, olyan vagyok, mint a mama, mindenre van egy sztorim, de én úgy gondolom, hogy olyan vagyok, mint amilyennek látnak, mert belelátok a fejükbe.

Igen, nagypapi mondta, amikor véletlenül meghallottam, hogy mamival mit beszélnek, és utána, amikor azt mondták, hogy kuss, mert a felnőttek dolga, rávágtam, hogy te is ilyen voltál kicsi korodban, amikor rád szóltak, hogy „takarodj a szemem elől!”, azt mondtad: „nem takarodom, szépen elmegyek!”.

Nos, látjátok, mi a következménye a kussolásnak, a kutakodás, a kételkedés, a sunyiskodás, alakoskodás. Legyetek már felnőttek és álljatok szembe egy Rák gyermekkel, merjétek leleplezni magatokat, mert másképp csak araszoltok a szemében!

Csákány Zsuzsanna

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.