Felhívás!

Amerikaiak a céhes városi oviban

Amerikaiak a céhes városi oviban Cseperedő

Bibliai témájú, kétkötetes kifestőkönyveket kaptak ajándékba a kézdivásárhelyi Benedek Elek Óvoda gyerekei az Egyesült Államok EEM – Eastern European Mission nevű szervezettől.

Az angol és magyar nyelvű kifestőket a misszió három tagja – akiket Pap Adolf, a megyei vöröskereszt igazgatója kísért el – adta át a Református Kollégiumhoz tartozó óvoda 53 gyerekének. A Tubák Klára óvodapedagógus csoportjába járó gyerekek angol dalokkal köszöntötték a vendégeket.

– A csoportomban a tevékenység között angol foglalkozás is szerepel, és nagyon örvendtünk, hogy most lehetőségünk adódott arra, hogy megmutassuk tudásunkat. Nem csak énekeltek, hanem be is mutatkoztak angol nyelven a gyerekek – büszkélkedett az óvónő.

A tanintézményben nagy hangsúlyt fektetnek az erkölcsi nevelésre, minden pénteken Kocsis Virág diakónus foglalkozik a kicsikkel.

– Nagyon fontosnak tartom az erkölcsi nevelést. A gyerekek gondolkodása szemléltető eszközökhöz kötött, ezért a színezés közben jobban megismerhetik a bibliai történeteket – magyarázta Tubák Klára.

Az óvodapedagógus emlékeztetett, hogy tavaly színes Gyerekbibliát kaptak ajándékba az ovisok.

Idén Romániában két tanintézményt keresett fel az EEM, a Benedek Elek Napközi Otthon mellett a Molnár Józsiás Általános Iskolát is meglátogatták.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.