Felhívás!

Adni jó!

Adni jó! Cseperedő

A megyeszékhelyi Hófehérke Napközi Otthon Csibészkék kiscsoportjával bekapcsolódtunk egy országos önkéntességi programba az Egy szép gesztus boldoggá teszi a gyermeket című nevelési projektünkkel.

Az önkéntességi program keretében, partnerünkkel, a kilyéni Székely Potsa Rehabilitációs Központtal olyan jótékonysági, kulturális-művészeti tevékenységeket és közösségi kampányokat terveztünk, amelyek lehetőséget nyújtanak a gyermekek számára az ismerkedésre, egymás elfogadására, az együtt játszás örömének megélésére, közös munkálkodásra, ajándékozásra és egyéb foglalkozásokra.

November 21-én a csoporttal ellátogatottunk a kilyéni központba, de ezt megelőzően a különbözőségekről beszélgettünk, arról hogy ők mind gyermekek, de mégsem egyformák, hiszen vannak kislányok, kisfiúk, más a szem- és hajszínük, van, akinek szemüvege van, és van, aki nem tud beszélni. Aztán eljött a találkozás pillanata. A Csibészkék együtt énekeltek, tapsoltak, ölelkeztek, beszélgettek és játszottak a házigazdákkal. A látogatást követte a program első társadalmi kampánya, a Gyümölcsök és zöldségek adományozó hete. A Csibészkék szülei naponta hozták a gyümölcsöket, zöldségeket, amit a gyermekek nagy igyekezettel válogattak szét és rakosgattak a ládákba, előkészítve az átadásra. Az összegyűlt mennyiség egy részét a kilyéni Székely Potsa Rehabilitációs Központnak, a másikat a Kovászna Megyei Szociális Ellátási és Gyermekvédelmi Vezérigazgatóság Koldus és Királyfi Sürgősségi Központnak adományoztuk. Az óvodások visszajelzéseiből arra a következtetésre jutottunk, hogy sikerült megerősíteni bennük azt az érzést, hogy nem csak kapni jó, hanem adni is örömet jelent.

 

Bedőházi Emese és Farkas Tünde

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.