Felhívás!

A Macbeth-előadás a legjobb

A Macbeth-előadás a legjobb Cseperedő

A sepsiszentgyörgyi Spark English Club szervezésében zajlott az első angol nyelvű színjátszó fesztivál a Mikes Kelemen Líceum dísztermében.

A rendezvényen két 7. osztályos csoport vett részt a baróti Gaál Mózes Gimnáziumból, egy 9. osztályosok alkotta színjátszó csoport a Baróti Szabó Dávid Líceumból és egy tizenegyedikesekből álló csapat a megyeszékhelyi Székely Mikó Kollégiumból.

A rendezvényt azzal a céllal szerveztük, hogy lehetőséget biztosítsunk a diákoknak arra, hogy alkossanak, együtt dolgozzanak és gondolkozzanak, a folyamat végén pedig színre vigyenek egy jelenetet, rövidebb színdarabokat – mindezt angolul.

A fesztiválra színvonalas előadásokat hoztak a résztvevők. Színpadra került a You Rang, M’Lord? a The Gentles csapatának (Orbán Dávid, Moroianu Anna, Tordai Ákos, Bende Tas, Szász Mónika, Moisza Panna, Kovács Dorottya, Gál Noémi, Bedő-György Zsolt, Potyó Melitta, Komporály Bálint) előadásában. A Bódi-Kolumbán Ágnes, Lázár Bernadett, Hajdó Annabella, Berszán Kamilla-Éva alkotta Shooting Stars nevű csapat a Belling a cat (Ezópusz meséje alapján) produkcióval lépett fel. Mindkét csapat felkészítője Katona Andrea tanárnő volt.

A Unicorn nevű csapat (Bardocz Boglárka, Bardocz Csaba, Dimény Zoltán Péter, Kopeczky Otília, Lázár Ákos, Boga Zsombor, Kovács Ágnes, Szőcs Krisztina, Dudau Otilia) az IT (Andy Muschietti nyomán) című előadással lépett fel. Vezetőjük Fazakas Melinda. Macbeth-jelenetet adott elő a The Barnstormers csapata (Fazakas István, Ianculescu Mónika, Incze Fanni, Kiss Csengelle, Kiss Kincső, Mátyás Ágnes Hanna, Száfta Anna) Vizsuly Tünde tanárnő vezetésével.

Az előadások végén a Lőrincz Katalin, Oláh Kata és Fülöp Zsófia alkotta zsűri értékelése szerint a legsziporkázóbb színész Dimény Zoltán Péter (IT), a legsziporkázóbb színésznő(k) Macbeth boszorkányai, a legsziporkázóbb előadás a Macbeth és a legsziporkázóbb rendezői titulust Vizsuly Tünde tanárnő kapta. Ezúton is gratulálunk, és köszönjük minden diáknak és tanáraiknak a részvételt, a tapasztalatot és a tanulságokat!

Fülöp Zsófia  

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.