Felhívás!

A kisdiákok tudását mérik fel

A kisdiákok tudását mérik fel Cseperedő

A héten a másodikosok tudását mérte fel a szaktárca, a jövő héten a negyedik, majd a hatodik osztályosokat tesztelik. A vizsgát az oktatási minisztérium szervezi, a tételek országos szinten egységesek.

A kisdiákok május 7-én és 8-án anyanyelvből kellett bizonyítsák olvasási és írási készségüket, csütörtökön matematikából vizsgáztak, ma a magyar kisdiákok román nyelvtudását mérik fel. A feladatok megoldására fél óra állt rendelkezésükre. A megyei tanfelügyelőség közleménye szerint Háromszéken 1518 magyar és 746 román tannyelvű osztályba járó kisdiák részvételére számítanak.

A jövő héten a negyedikesek vizsgáznak, május 14-én románból, majd matematikából és anyanyelvből. Május 22-én a hatodikos diákok kommunikációs képességeit mérik fel (román, magyar és idegen nyelv), 23-án matematikából és a tudományos tárgyakból vizsgáznak. A feladatok megoldására egy óra áll a tanulók rendelkezésére. A tételeket a szaktárca dolgozza ki, azok megfelelnek az érvényben levő tanterveknek.

A második, negyedik és hatodik osztályosok országos tesztelését 2014-ben vezette be a szaktárca. A felmérőn szerzett eredmények nem jelennek meg a diákok éves tanulmányi átlagában, ezek az iskolákat segítik, hogy a diákok felkészültségi szintjéhez, kompetenciáihoz igazított tantervet dolgozhassanak ki.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.