Hirdetés
Hirdetés

Csak azért sem hordasz maszkot?

Csak azért sem hordasz maszkot? Életmód

Egészen ijesztő arányban mutattak szociopátiás (szaknyelven: az antiszociális személyiségzavarra jellemző) tendenciát azon 1578 fős csoport tagjai, akiknek maszkviselési szokásait tanulmányozták brazil kutatók, illetve azt, mennyire tartják be a távolságtartási szabályokat – írja a 24.hu. 

Hirdetés
Hirdetés

Az ilyen személyiségzavarral küzdők sokszor nem képesek megérteni mások érzéseit, ezért kevésbé hajlamosak az empátiára. Az Universidade Estadual de Londrina kutatásából kiderül, hogy a koronavírus miatt bevezetett szabályokat sokszor olyan egyének sértik meg, akik kevésbé éreznek bűntudatot.

A résztvevőktől azt kérdezték, szükséges-e maszkot hordani, tartani a távolságot és rendszeresen kezet mosni. 1200-an válaszoltak igennel, a maradék nagyjából 400 fő határozott antiszociális vonásokat mutatott. 

A kutatás kimondja, hogy az antiszociális csoport tagjai a vírus terjedése szempontjából veszélyt jelenthetnek a társadalomra, mivel mindenféle bűntudat nélkül szegik meg a korlátozásokat. A kutatók szerint ez a viselkedésforma megmagyarázza, hogy miért akadnak még mindig embertömegek, akik az egyre növekvő halálozások ellenére sem hajlandók betartani a szabályokat.

 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások