Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Belgiumban a legboldogabbak az emberek

Belgiumban a legboldogabbak az emberek Életmód

A belgák a legboldogabbak az Európai Unióban. Ez derül ki az Eurostat egyik friss felméréséből, amely 76 százalékra teszi a boldog belgák arányát.

Hirdetés
Hirdetés

Hasonló eredményt hozott a hollandiai, az ausztriai és a finnországi kutatás is. A magyarok kicsivel az EU-átlagtól elmaradva a középmezőben vannak, az ország csaknem 60 százaléka boldog.

Egy brüsszeli férfi azt mondja, biztos benne, hogy az élmezőnyben vannak. Ha nem is az elsők, de a legboldogabb európaiak között vannak.

Másikuk szerint is elképzelhető, hogy a belgák a legboldogabbak Európában. Talán mert kompromisszumkészek, meg tudnak barátkozni a helyzetükkel. Nem tudja, mi lenne, ha nagy elvárásaik lennének. Ha az embernek nincsenek nagy elvárásai – teszi hozzá -, könnyebb boldognak lennie.

Egy fiatal lány is azt mondja, hogy per pillanat is nagyon boldog. De azért az, hogy a belgák általánosságban a legboldogabbak, szerinte nem igaz. Úgy gondolja, ez azon múlik, ki mennyire elégedett a saját életével.

Egy másik lány azt sorolja, mi okuk van a boldogságra. Például demokratikus kormányuk van, ez sok helyütt nem adatik meg. És mindenük meglehet anélkül, hogy börtönt kockáztatnának, igen szerencsések. Talán nem is tudják, mennyire – mondja nevetve.

(euronews)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások