Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Az időszaknak megfelelő, kellemes időjárás várható a következő két hétben

Az időszaknak megfelelő, kellemes időjárás várható a következő két hétben Életmód

A következő két hétben az ősz eleji időszaknak megfelelő időjárás várható, 22 és 29 Celsius-fok között váltakozó nappali csúcshőmérsékletekkel, bőségesebb csapadékhullásra szeptember 8. után, bizonyos régiókban szeptember 12. után lehet számítani – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálatnak a szeptember 5-18. közötti periódusra vonatkozó előrejelzéséből.

Hirdetés
Hirdetés

Erdélyben hűvös időjárással indul a hét, a nappali csúcshőmérsékletek átlaga 20-22 fok között alakul, éjszaka átlagban 11 fokra hűl le a levegő. Szeptember 8-11. között felmelegedés várható, a csúcshőmérsékletek átlaga eléri a 23-24 fokot, az éjszakai minimumok 12-14 fok között váltakoznak. A következő héten viszonylag stabilan 21-22 fok körül alakul a nappali csúcshőmérsékletek átlaga, az éjszakai minimumoké pedig 10 fok körül. Szeptember 8-11. között nagy valószínűséggel számítani lehet helyenként légköri instabilitással kísért, bőséges csapadékhullásra, de kisebb esők elszórtan más napokon is lehetségesek.

A hegyekben a hét elején a megszokottnál hűvösebb idő lesz, átlagban 13-14 fokos csúcshőmérsékletekkel és átlagban 6 fokos éjszakai minimumokkal. Szeptember 8-11. között enyhe felmelegedés várható, a nappali csúcshőmérsékletek átlaga eléri a 17-18 fokot, éjszaka pedig átlagban 9-10 fokra hűl le a levegő. A következő héten viszonylag stabilan 14 fok körül alakul a nappali csúcshőmérsékletek átlaga, az éjszakai minimumok átlaga 6-7 fok körüli lesz. Helyi esőkre a következő két hétben elszórtan bármikor számítani lehet, a bőségesebb, légköri instabilitással kísért csapadékhullásnak szeptember 6-án, illetve szeptember 9-12. között nagyobb a valószínűsége. 

(Agerpres, fotó: pexels.com)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.