Felhívás!

Anna és Ádám karanténesküvője

Anna és Ádám karanténesküvője Életmód

Az elmúlt két hónapban az esküvői fotósok megélhetés nélkül maradtak, és még mindig nem látszik az alagút vége. Kátai Jocó sepsiszentgyörgyi fényképész a tiltások dacára „törvényt szegett”, és elvállalta egy „ifjú pár” legszebb napjának megörökítését. A részletekbe a Térerő dobosaként is ismert fotográfus avatta be lapunkat.

– Nemrég a dolgozószobában takarítva, a polcon található kisautó-gyűjteményemről töröltem a port, amikor beugrott, le kéne fotózzam a kollekciót, hiszen már régóta terveztem ezt. Eszembe jutott, hogy van egy mérnök ismerősöm, aki város-, illetve utcamaketteket készít. Épületek között, utcákon, fák, kertek mellett szerettem volna lefotózni gyűjteményem egyes darabjait. Fel is hívtam, de neki épp nem volt készleten olyan elkészített makett, amelybe autócskáim arányaiban és hangulatában is tökéletesen beleillenének – osztotta meg lapunkkal a fényképész. Ám, ha már rákattant a fotózásra, nem volt megállás, és hamarosan beugrott a Barbie-esküvő ötlete.

– Csenge lányom megállás nélkül Barbiezik, így együtt megnéztük, milyen babái vannak, illetve még mire van szükség az esküvői fotózáshoz. Facebookon tettem közzé egy felhívást, ennek eredményeként négyen segítettek. Ezúton is köszönöm a kölcsönbe kapott babákat és kellékeket Máthé Csilla Timea lányának, Csengének, Salamon Timinek, Lázár Rita lányainak, továbbá Sinka Zsuzsa kislányának. Nagyon köszönöm a gyönyörű tortát Mátyás Andinak (M&M Cake Express), továbbá Antal Carmennek a menyasszonyi és vőlegényi ruhákat. Nélkülük elmaradt volna az esküvő. A buli alatti talpalávalót Sándor Tibor szolgáltatta, aki igazi barátként egyből igent mondott a felkérésre, és fantasztikus repertoárjával hajnalig szórakoztatta a nagyérdeműt – avatott be a részletekbe Jocó.

Hangsúlyozta, a Home Officeban található NapPali City és Hálo Szobacisco-ban rendezett lagzi fotózása közben igyekezett a háttereket úgy rendezni, hogy a lehető legélethűbben adja vissza egy igazi esküvő hangulatát. „Óriási segítséget jelentettek Csenge és Boróka lányaim. Ők rendezték igazi profiként a babákat, tették, vették, illetve ők voltak a fénytartók. Az Anna és Ádám lagzijáról készült fotókat a Kátai Jocó Fényképész Facebook-oldalon tekinthetik meg az érdeklődők”, tette hozzá.

Kátai Jocó és felesége, Judit is esküvői fotós, így ez az időszak nem könnyű számukra. „Jelenleg hibernálunk, és reméljük, augusztus–szeptembertől már ismét lesznek esküvők, hiszen ez a megélhetésünk. Bár nekem van még egy munkahelyem, ott is technikai munkanélküliségen vagyok, és jelen állás szerint az a pálya is bizonytalan. Amennyiben nem indul újra, valami más lehetőség után nézek. Ám addig is kertészkedünk, festünk, kerti bútort készítek, ültetünk, palántálunk, locsolunk, jól elvagyunk”, summázott Jocó.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.