Felhívás!

Amerikai almás pite

Amerikai almás pite Életmód

Kettes számú kedvenc (egyes a mac and cheese) amerikai receptem az almás pitéé. Ha nem szégyellném, és persze nem tartana rá senki más igényt a házban, bizony egy nyugalmas esti program folyamán eltüntetnék egy egész tálcával.

 

Erre természetesen semmi esélyem, ellenben abból a szempontból igazán hálás lehetek, hogy nem csak az én szervezetemnek kell feldolgoznia a plusz zsírt meg cukrot. Elkészítésének legunalmasabb momentuma az almahámozás, szeletelés.

Tésztagyúrásban sem vagyok még profi, ugyanis készítettem már olyan poronyó tésztát, hogy kanállal ettük a tepsiből. Arról nem is beszélve, hogy ezek a kevésbé piacos egyedek érthetetlen módon mindig akkor sikerednek, amikor valakit épp meglepnék egy csodálatos példánnyal. Szerencsére, az ízét még sohasem sikerült elrontanom!

Tésztája tartalmaz 35 dkg finomlisztet, 18 dkg vajat, 2 ek porcukrot, 1 csipet sót, 30 ml vizet, a töltelék pedig 80 dkg almát, 13 dkg cukrot, 2,5 evőkanál finomlisztet, 1 kk fahéjt, 0,25 kávéskanál szerecsendiót, 1 ek citromlét, 4 dkg vajat. A tészta felével kibéleljük a tepsit, rákanalazzuk a tölteléket, majd beborítjuk a maradék tésztával.

SzakÁ(rus) Cs(illa)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.