Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A tenyerére írt üzenettel tiltakozott a Gucci kényszerzubbonya ellen

A tenyerére írt üzenettel tiltakozott a Gucci kényszerzubbonya ellen Életmód

A mentális egészség nem divat – írta tenyerére Ayesha Tan-Jones, a Gucci modellje, aki aztán a milánói divathéten a Gucci divatbemutatóján a kezét feltartva vonult végig a kifutón. Ezzel a Guci új ruhái ellen tiltakozott, a márka ugyanis kényszerzubbony-hatású ruhákban vonultatta fel modelljeit.

Hirdetés
Hirdetés

Tan-Jones Instagramján ezzel kapcsolatban azt írta: mint művész és modell, aki megküzdött a saját lelki problémáival, és akinek szeretteit is érintette a deprsszió, a szorongás, a bipoláris zavar és a skizofrénia, bántó és érzéketlen látnom, hogy egy hatalmas divatház, mint a Gucci, képes egy ilyen utalást feláldozni a divat oltárán egy röpke pillanatért cserébe.

Majd azt is hozzátette, mennyire ízléstelennek látja, hogy a Gucci a modelljeit az általa elképzelt kényszerzubbonyba bújtatva úgy vonultatta fel, mint egy futószalagon a vágóhídra szánt marhákat.

Tan-Jones a BuzzFeednek azt mondta, az utolsó pillanatban döntöttek úgy, hogy tiltakoznak a Gucci ellen, de azt nem fejtette ki, hogy miért használt többesszámot, ugyanis ő volt az egyedüli modell a bemutatón, aki tiltakozott. A Buzzfeed azt írja, a Guccit nem zavarta a tiltakozás, szerintük a modellnek minden joga megvan arra, hogy szabadon elmondja a véleményét.

(24.hu)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük