Felhívás!

A járvány tartós hatással lehet a mentális egészségre

A járvány tartós hatással lehet a mentális egészségre Életmód

A koronavírus-járvány nagy valószínűséggel világszerte tartós hatással lehet az emberek mentális egészségére – közölte az Egészségügyi Világszervezet (WHO) csütörtökre virradóra közzétett jelentésében.

A jelentés szerint a fertőzések és a fertőzéstől való félelemek mentális sebeket okoztak, csakúgy mint a járvány terjedésének megfékezésére elrendelt karanténok, de az is, hogy sokan önkéntesen vállalták az elszigetelődést. Mindezt tovább súlyosbítják a munkanélküliséggel, a pénzügyi helyzettel és a társadalmi kiközösítéssel kapcsolatos aggodalmak. A dokumentum kiemeli, hogy ez a mentális egészség általános romlásához vezethet.

„Az Európában élő emberek a szó szoros értelmében megtörnek a Covid–19 és következményei nyomása alatt” – hangsúlyozta Hans Kluge, a WHO európai igazgatója. Mint mondta, a pandémia lehetőséget kínál az államoknak arra, hogy fontolóra vegyék, miként tudnak hozzájárulni az emberek lelki egészségének megőrzéséhez a szükséges reformok elvégzésével.

Kijelentette, hogy mindez elengedhetetlen, hogy jobbá és erősebbé tegyük önmagunkat. Hozzátette, hogy a mentális egészséget alapvető emberi jogként kellene kezelni.

(MTI)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2021. július 22., 13:08
  ÉRTÉKELÉS: 3

  Es? Talan ez is volt a cel .Lekeversz egy istenes pofont , aztan ugyanoda adnal puszit! Mar nem is csodalkozom eszement emberek , eszement dontesein . Megbolondult a vilag!

 • User
  Dátum: 2021. július 22., 18:50
  ÉRTÉKELÉS: 4

  EZ volt a lenyeg az egesz betegsegben ; – emberi kapcsolatok tonkre tevese , – lelki teror az embereknek , idosoknek elbutitasa , – az egyhazaktol , oktatasi intezmenyektol , muvelodesi kozpontoktol eltitas, szocialis kapcsolatok megszuntetese stb.