Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ismét tarolt a Potio Nobilis

Ismét tarolt a Potio Nobilis Kovászna megye

Ismét tarolt a sepsiszentgyörgyi Potio Nobilis Közép-Kelet Európa legnagyobb pálinkaversenyén, a Quintessence-en, igaz, a tavalyi abszolút győztes idén „csak” négy Champion díjat és hét aranyérmet kapott, és kiérdemelte a közönségdíjat. Sose legyen rosszabb…

A Dezső Tibor és Füstös Imre nevével fémjelzett pálinkafőzde a több mint 1600 mintából megnyerte az alma, a borpárlat, a málna és törköly kategóriát. Ezen kívül begyűjtött még hét aranyérmet (az aranyérmet a bizonyos kritériumoknak megfelelő pálinkák kapják, ezek közül választják ki a legjobbnak minősített Champion díjast), míg a málnából készült nedűjük elvitte a közönségdíjat.

Hirdetés
Hirdetés

– Egy-egy ilyen verseny megerősít abban, hogy jó úton járunk. Külön öröm számomra, hogy részt vettek és figyelemre méltó eredményt értek el olyan háromszéki főzők, akiket az őszi pálinkamustrán ösztökéltünk arra, hogy nevezzenek be, és mutassák meg, hogy Erdélyben is képesek vagyunk jó pálinkát párolni – mondta el megkeresésünkre Dezső Tibor.

A Kárpát-medence legnagyobb és legrangosabb pálinkaversenyét évente, a Miskolc közelében lévő Ongán tartják. A verseny idei, tizenegyedik kiadására 1606 nevezett tétel érkezett Magyarországon kívül Horvátországból, Izraelből, Romániából és Szlovákiából.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük