Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Ünnepi pénz

Kétéves lejáratú, 4,5 százalékos hozamú, a centenáriumra kibocsátott államkötvényeket vásárolhatnak magánszemélyek még december 14-ig, tudtuk meg a Kovászna Megyei Pénzügyi Igazgatóság (ANAF) közleményéből. Egy kötvény névleges értéke egy lej, a kamat nem esik adózás alá. A két év lejárta után a pénzügyminisztérium tombolahúzást tart, amely révén kiválasztanak 1000 befektetőt, akik egyenként 5 ezer lejes bónuszt kapnak majd. A tombolahúzáson való részvételhez minimum 500 lejre kell kötvényt vásárolni. A kötvényeket 18 évet betöltött romániai lakosok vásárolhatják meg, a kamatot évente fizeti az állam. Az állampapírokat az államkincstárnál vagy postai (al)egységeknél lehet megvásárolni, maximum 200 ezer lej értékben lehet előjegyezni. Az előjegyzési időszakban bármikor vissza lehet lépni egy kérvény letételével. Amennyiben a tulajdonos időközben meghal, a kötvény az örököseire átruházható. A győztesek kódjait a pénzügyminiszter honlapján közlik, de személyes adatokat, amivel beazonosíthatók lehetnénk, nem.

 

Mikulás Baróton

December 5-én, szerdán délután 5 órától Baróton is mikulásjárás lesz, a városközpontban felállított karácsonyfánál. Minden gyermeket szeretettel várnak!

 

Akcióban a közrendért

A november 30-a és december 2-a közötti időszakban is bevetették az egyenruhásokat, hogy a hosszú hétvégét békésen, biztonságos körülmények között élvezhesse a lakosság. Hetvenkilenc alkalommal kellett közbelépniük, 32 esetben sürgősségi hívások következtében. Kiállítottak 161 kihágási jegyzőkönyvet, kiróttak 70 ezer lejnyi bírságot, begyűjtöttek 11 hajtásit is. 10 elkövetőt tetten értek, 11 bűncselekmény kapcsán indítottak eljárást.

 

Forgalmi bűncselekmények

Szombat este ittas gépkocsivezetőt igazoltattak Sepsibükszádon, 1465 lejre bírságolták, eljárás indul ügyében. Ugyancsak szombaton a 121A (Bodzaforduló–Maksa vonalon) jelzésű megyei úton állítottak le egy gyanús cikkcakkokban közlekedőt, a volánnál ülő atyafi népiesen csontrészegnek bizonyult, 1,09 milligrammot mért nála az alkoholszonda!

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük