Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Fordított adventi naptár

Fordított adventi naptár Kultúra

A gyerekek számára is izgalmas a karácsony előtti várakozás ideje, hiszen minden nap kinyithatnak egy kis ablakot az adventi naptáron, amely finomságokat – néhol kisebb játékokat – rejt magában. Ezt az ötletet valósítja meg a sepsiszentgyörgyi Napsugár Egyesület, de fordítva, és jótékonykodással összekötve.

A fordított adventi naptár lényege, hogy az ismert, napi egy, az adventi naptáron lévő ablak kinyitása és csokihoz jutása mellett vagy helyett, az emberek helyezzenek adományokat a rászorulók számára egy kosárba vagy dobozba – magyarázta Rácz Anna óvónő, az egyesület munkatársa.

Az ötlet nem új keletű, de Háromszéken eddig senki nem alkalmazta, ezért gondoltak arra, hogy idén megvalósítják. A dobozok tartalmazhatnak élelmiszert, ruhaneműt, játékokat, könyveket és higiéniai szereket is, de a lényeg, hogy ne egy jótékony élelmiszercsomag hatását keltse, hanem igazi ajándék legyen 24 szép, hasznos dologgal, aminek mi is örülnénk – magyarázta az ötletgazda. A résztvevőket arra kérik, hogy jelezzék az egyesületnek, ha szeretnének fordított adventi naptárat készíteni, hogy a két ünnep – karácsony és szilveszter – között tudják összegyűjteni a dobozokat, kosarakat, és eljuttatni a megfelelő helyre.

„Huszonnégy nap hosszú idő, ha minden nap teszünk valamit a dobozba, szép, nagy ajándék gyűl össze” – fogalmazott az óvónő.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük