Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Módosul az adózási besorolás

Módosul az adózási besorolás Kovászna megye

Jövőre módosul Sepsiszentgyörgy belterületeinek pénzügyi körzetekbe való besorolása. Egy új kritériumot is bevezettek, figyelembe véve, hogy az adott utca mennyire esik távol egy közszállítási útvonaltól.

Sepsiszentgyörgy képviselőtestülete az elmúlt év végén döntött az adózási övezetek besorolásának újratervezéséről, figyelembe véve a közműhálózat és az infrastruktúra minőségét az adott utcában, a közvilágítást, a belvárostól való távolságot vagy a közbiztonságot. Ezt korrigálja a helyi tanács legutóbbi ülésén jóváhagyott tervezet, új adószinteket határozva meg bizonyos utcákban.
Sztakics Éva alpolgármester elmondta, a jövő évre érvényes adózási felosztást az év során beérkezett észrevételeket és javaslatokat is beépítve próbálták kidolgozni. Új kritériumot is bevezettek, figyelembe véve a közszállítási útvonalak közelségét, de módosultak a körzetek ott is, ahol útjavításokat végeztek az idén, illetve befoglalták az új utcákat is.

„Nem tökéletes, de próbáltuk figyelembe venni a javaslatokat. Annak ellenére, hogy az ellenzék biztosan azt szerette volna, hogy a D övezetbe tartozzon a város nagy része, mi azért dolgozunk, hogy lehetőleg az A zónába kerüljön. Tehát azt szeretnénk, ha mindenhol jó lenne az utca, a közvilágítás, az infrastruktúra, hogy minél színvonalasabb életteret tudjunk biztosítani a lakosság számára”, hangsúlyozta Sztakics Éva.

A város vezetősége szerint, az adózási övezetek újratervezésével igazságosabbá szeretnék tenni a város belterületeinek övezetbe való besorolását, ugyanis az elmúlt években olyan „furcsa” helyzetek álltak elő, hogy két, egymástól tíz méterre levő ingatlan után ugyanannyi adót fizetnek, annak ellenére, hogy az egyik utca fel van újítva, a másik pedig nincs. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük