Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Hétfőn kezdődik a próbaérettségi

Hétfőn kezdődik a próbaérettségi Kovászna megye

Román nyelv és irodalom írásbeli próbaérettségi vizsgán vesznek rész hétfőn a középiskolák végzős tanulói.

Hirdetés
Hirdetés

A próbaérettségi március 27-én kezdődik a román nyelv és irodalom írásbelivel, március 28-án a szaknak megfelelő kötelező tantárgyból, 29-én pedig a szaknak megfelelő választott tantárgyból próbavizsgáznak a diákok. A nemzeti kisebbségek nyelvén tanuló diákok március 30-án tesznek próbavizsgát anyanyelvi ismeretekből és irodalomból. Az eredményeket április 6-án teszik közzé.

Hargita megyében 2127 diák próbavizsgázik: 127 tanuló esti, 2000 pedig nappali tagozatos, 1624 magyar tannyelvű osztályban jár, míg 534 románban.

Kovászna megyében 1248 diákot várnak az országos érettségivizsga-szimulációra: 1133 diák nappali oktatásban, 115 esti oktatásban tanul, 435 a román tagozaton és 813 magyar tagozaton.

„A vizsgák egységesen 9 órakor kezdődnek, a diákoknak legkésőbb fél 9-re a teremben kell lenniük. A dolgozat megírására a tételek kiosztásától számítva három óra áll a próbaérettségizők rendelkezésére” – foglalta össze a fontosabb tudnivalókat Kiss Imre Kovászna megyei főtanfelügyelő.

„Mindenki a saját iskolájában próbavizsgázik, de az érettségi szigorú vizsgakörülményeinek megfelelően,
vagyis a diákok csak egyesével ülhetnek a padban, és névsor szerint foglalják el az ülőhelyeket” – mondta el megkeresésünkre Demeter Levente, Hargita megye főtanfelügyelője.

A kapott osztályzatot nem lehet megóvni, de csak egyéni kérésre kerülnek be a naplóba.

 Fotó: Veres Nándor

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük