Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Közelebb a turistákhoz

Közelebb a turistákhoz Kovászna megye

A Kovászna megyei Természetvédelmi és Hegyimentő Központnak új telephelyet és továbbképző központot építenének a közeljövőben Sepsibükszád község közigazgatási területén, a Szent Anna-tó felé vezető út mellett. Többek között erről is döntenek a megyei önkormányzat következő ülésén.

Hirdetés
Hirdetés

Mint Leonid Moscviciov, a hegyimentő központ igazgatója lapunknak elmondta, a Bükszádról a Szent Anna-tóhoz vezető út jobb oldalán egy, az ’50-es években épült és már régóta kihasználatlanul álló, rossz állapotú utászházat a szakvélemény szerint le kellene bontani és a helyére újat építeni a célnak megfelelően.

Amennyiben ez megvalósul, a hegyimentők közelebb lehetnek a Csomád–Bálványos Natura 2000-es természetvédelmi terület környékéhez, illetve a tóhoz, amelynek környékén nagyon megnőtt a turistaforgalom; volt már példa rá, hogy sebesült külföldi turistát kellett menteni. A képzések, illetve a biológusok, ökológusok, természetvédelmi szakemberek számára egy kisebb konferenciaterem, valamint néhány szálláshely is helyet kapna az épületben.

A hegyimentő központ jelenleg négy állandó alkalmazottal, illetve 14 önkéntessel látja el feladatát. <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük