Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Öt éve járják Európát

Öt éve járják Európát Kultúra

Újabb élményekkel teli európai turnéról tért haza a Selfish Murphy legénysége – tájékoztatott Martinka János, a zenekar vezetője.

A sepsiszentgyörgyi, illetve tavalytól Budapesten is otthonra találó zenekar sikeresen pályázott, így a Nemzeti Kulturális Alap és a Cseh Tamás Program támogatásával július 29-e és augusztus 19-e között immár az idei harmadik európai turnéjukon vehettek részt. Olyan színvonalas eseményeken léptek színpadra, mint a Festival Lughnasad (CZ), Montelago Celtic Fest (I), Ebrietas Rock Bar (CH), Alstadt Zauber (A), Grünberg Folk Festival (D), Zach’s Pub-Summer Stage (CZ), Lomecek (CZ) és Altburg Festival (D).

– Az elbírálásnál sokat nyomott a latban, hogy saját szerzeményekkel jelentettünk meg albumot. Az utunk során örömmel tapasztaltuk – a magyarországi fellépéseket is beleértve –, hogy a saját számaink egyre nagyobb sikernek örvendenek, jobban fogadja a közönség, mint a feldolgozásokat – újságolta Martinka.

A zenekarvezető számos érdekes élményről is beszámolt: a zenészek egyik kedvenc pillanata volt, amikor a Festival Lughnasad keretén belül tucatnyi fiatallal ismerkedtek össze, akik – saját maguk által – korabeli anyagokból felépített kelta faluban élnek immár három éve.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük