Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Nincs gond az utakon

Nincs gond az utakon Kovászna megye

Tél lett, ez máskor is előfordult már január közepén – reagált megkeresésünkre Kovács Ödön. A megyemenedzser szerint bár megyeszerte havazott, sehol nem volt fennakadás a közlekedésben.

Hirdetés
Hirdetés

Kovács azt mondja: „ismerik a naptárt”, nem érte őket felkészületlenül, hogy havazni kezdett.
– Negyvenöt géppel és a teljes szezonra elég homokkal és sóval vártuk, hogy beköszöntsön a rendes tél. A megyei utakat tisztán tartjuk, és azt gondolom, hogy a közlekedés szempontjából ez kevésbé balesetveszélyes időszak, mint a korábbi párás-nedves állapot, amely mínusz egy fokon ráfagyott az útburkolatra. Most legalább hó van, lehet tudni egy dolgot – mondja a menedzser.

Hozzátette: most már jogilag is átvették a málnási bányát, „nem fogyhat ki a homok”, amelyhez 20 százalékban kevernek sót. Négy bázisukon: Kézdiszentléleken, Baróton, Bodzafordulón és Sepsiszentgyörgyön két hétre halmoztak fel csúszásgátlót, szükség esetén pótolható (Orbaiszéken nincs bázisuk, mert néhány kilométer megyei útjuk van Nagyborosnyó és Zágon, illetve Zabola és Kovászna között, azt a „szomszédok” felügyelik). Az időjárás-előrejelzés szerint a héten további havazás várható, hétvégére sokfelé mínusz 15 Celsius fok alá hűl a hőmérséklet. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük