Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Véghajrában a részvételi költségvetés

A kezdeti bizonytalankodás után mégiscsak érdeklődést mutattak a kézdivásárhelyiek a részvételi költségvetés iránt. A polgári kezdeményezéseket támogató projektre 13 pályázat érkezett be, amiből nyolcat bocsátottak szavazásra.

Hirdetés
Hirdetés

Heteken keresztül hirdették a részvételi költségvetést, és sokáig úgy tűnt, nem érkezik be egyetlen pályázat sem. Az ötletgazda és a városháza kellemes meglepetésére a határidő végére a vártnál is jobban megmozdultak az emberek, így 13 pályázatot töltöttek fel a rendszerbe, amelyekből nyolc felelt meg a közönségszavazásra bocsátás feltételeinek.

Dr. Szilveszter Szabolcs tanácsos, ötletgazda elmondta: sok területet átfognak a 10 és 50 ezer lej közötti értékkel bíró pályázatok. Így többek között digitális város, hintanyerő-anyuerő, skate park létesítésére, természetben való nevelésre, közösségi tér létrehozására és az oroszfalvi gyerekek aktív kikapcsolódás ára nyújtottak be pályázatokat, amelyekre regisztráció után lehet szavazni a bp.kezdi.ro oldalon. Szilveszter szerint a többi pályázatok is nagyon jók voltak, és csak azért nem tudták elfogadni, mert nem az önkormányzat tulajdonában lévő tereken kívánták azokat megvalósítani. Példaként a Pur-czell-kripta felújítását emelte ki, amely a református egyház tulajdonát képezi.

A részvételi költségvetés célja az volt, hogy bevonják Kézdivásárhely lakosságát egy demokratikus döntési folyamatba, ahol a helyi költségvetés egy részének optimális elköltési módját vitatják meg.

– Jó tudni, hogy aki már bejelentkezett a sesizari.ro hibabejelentő oldalunkra, ugyanazzal a felhasználóval beléphet a részvételi költségvetés felületére is. Egy személy négy különböző kategóriában szavazhat – fűzte hozzá Szilveszter Szabolcs. Kevesebb, mint három nap alatt 241 szavazatot gyűjtöttek be a projektel, a voksokat november 30-ig lehet leadni. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük