Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Egymillió csillag

Egymillió csillag Kovászna megye

Elmaradt hétvégén a hagyományos gyertyagyújtás az Egymillió csillag a szegényekért akció keretében, melyet a Gyulafehérvári Caritas szervez immár tizenegy éve.

Hirdetés
Hirdetés

A Caritas hagyományosan minden év októberében megszervezte az Egymillió csillag szolidaritási akciót. Idén október 17-én, a szegénység elleni küzdelem világnapján lett volna a tizenkettedik alkalom, hogy mécsesekkel világítanak meg egy-egy közteret, de az egészség megóvása érdekében ez most elmaradt. Ugyanakkor a szervezők úgy gondolják, ebben a rendhagyó időben még fontosabb, hogy együttérzésüket fejezzék ki a nélkülözőkkel.

Ezért jelképesen otthon, az ablakokban gyújtottak gyertyát a támogatók, így fejezve ki sorsvállalásukat. Emellett pénzbeli adományozással a valóságban is segítik őket, így arra kérnek mindenkit, aki részt vett volna az eseményen, küldje el adományát a szervezetnek. A begyűlt pénzösszegből védőfelszereléseket vásárolnak a rászoruló családok számára. Sepsiszentgyörgyön tavaly 500 résztvevő adományozott 2105 lejt, Bereckben pedig mintegy 200 résztvevő 1610 lejt.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük