Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Családias kirándulás

Családias kirándulás Cseperedő

Csapatösszerázó kétnapos csernátoni kiránduláson vettek részt a kézdivásárhelyi Benedek Elek Napközi Otthon Micimackó nagycsoportjába járó gyerekek Tubák Klára óvónő vezetésével.

Hirdetés
Hirdetés

Igazi családias kirándulás volt, hiszen a gyerekeket a szüleik, esetenként a nagyszüleik és testvéreik is elkísérték. A járványügyi helyzetre való tekintettel minden család külön személyautóval érkezett, és az elszállásolás is külön szobákban történt, a tevékenységeket a szabadban végezték.

– Pályafutásom első ottalvós csapatösszerázó kirándulását szerveztem meg az óvodások számára. A csernátoni Hanna panzióban nagy szeretettel és finom étkekkel fogadtak bennünket. Elmondhatom, hogy tartalmas, mozgással és szórakozással fűszerezett kirándulás volt – magyarázta Tubák Klára óvónő.

A programot úgy állította össze, hogy az ismeretek bővítése mellett a szabad játszásra is maradjon idő. A társaság ellátogatott a kovácsműhelybe, ahol a lassan feledésbe merülő ősi mesterség rejtelmeibe nyertek betekintést. A lópatkolás nagy élmény volt gyerek és felnőtt számára egyaránt. Az Ika-várhoz kigyalogolt társaságot lovas szekér szállította vissza a szállásra, ahol már várta őket a finom ebéd. Délután mindenki kötényt kötött és fánkot sütött.

– A gyerekekkel a tavaly már ellátogattunk a Malomkertbe, ahol a kürtőskalács készítésébe kapcsolódtunk be, ezért most egy másik közkedvelt édességet, fánkot sütöttünk, amit közösen el is fogyasztottunk. A napot fergeteges bulival zártuk – mondta az óvónő.

Másnap népi gyerekjátékokat elevenítettek fel, majd élményekkel teli tarisznyával tért haza a társaság.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások