Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

14-en oxigénsátor alatt

Sajtótájékoztatón ismertette a Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház igazgatója András Nagy Róbert az elmúlt heti koronavírusos estek számadatait. Arra is figyelmeztetett, hogy súlyosabbak az esetek, mint tavasszal.

A kórházban jelenleg 50 koronavírusos pácienst kezelnek és 11 gyanús személyt is beutaltak. A pozitív esetek közül 45-en a Covid-fertőző osztályon vannak, 3 személy súlyos állapotban, 38-an középsúlyos állapotban és 5-en aszimptomatikusak, nincsenek tüneteik. Ugyanakkor egy 12 éves gyerek is van a beutaltak között. Ezen az osztályon 14 pácienst tartanak oxigénsátor alatt állapotuk súlyossága miatt.

Hirdetés
Hirdetés

A Covid-sebészeti osztályon három személy fekszik, két Brassó és egy Kovászna megyei beteg, akik felépülési szakaszban vannak a sebészeti beavatkozások után. Az intenzíven egy konfirmált beteg van kritikus állapotban, egy másik páciens pedig nagyon súlyos, intubált állapotban már hosszú ideje. Augusztus 12–19. között 36 páciens hagyta el az egészségügyi intézményt, és egy haláleset történt, egy 65 éves cukorbeteg férfi hunyt el, akinél gyomorvérzés is kialakult.

A kórházigazgató elmondta: a középsúlyos és súlyos eseteknél az orvosok a különböző típusú tüdőgyulladásra is beállították a kezelést, valamint a protokoll is változott néhány napja, így más antivirális szereket is javasolnak a kezelésre az egészségügyi szakbizottságok. Ugyanakkor, az orvosok tapasztalata szerint március–áprilishoz képest az esetek súlyosabbak, a betegek sokkal rosszabb állapotban kerülnek kórházba. Több olyan eset is előfordult, hogy a pácienseknek a kórházba kerülés előtt már 2–3 héttel voltak tüneteik, és úgynevezett post-Covid tüdővel utalták be őket. A Covid19-cel fertőzött betegek esetében nem lehet látni azonnal a tüdőképen a specifikus tüdőgyulladás kialakulását, hosszabb a tünetegyüttes megjelenése, viszont roncsolja a tüdőt a betegség.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük