Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Olvasni jó! – Könyvajánló

Olvasni jó! – Könyvajánló Cseperedő

A Bod Péter Megyei Könyvtár két könyvet ajánl a gyerekek és szüleik figyelmébe.

 

Eric Lindström: Nem a szemeddel látsz

A regény főszereplője, Parker, egy roppant vagány középiskolás lány, akivel legszívesebben összebarátkoznék, mert humora, frappáns válaszai, gondolatai egyszerűen lenyűgöznek. Kisgyerekkorában, autóbaleset következtében veszítette el a látását, így jóval több segítségre szorul, mint kortársai. Életvidám, társaságkedvelő alkata miatt népszerű az iskolában, barátnőjével tanácsokat adnak „naiv” iskolástársaiknak, ebben ő a szókimondó, sokszor kegyetlenül őszinte alkat.

Határozott elképzelései vannak az érzelmekről, emberekről, így szigorú szabályrendszert állít fel, pontosan azért, hogy ne bánjanak vele másként, csak azért, mert vak, és ne is éljenek vissza a helyzettel. Imád futni, amire az iskola testneveléstanára is felfigyel, így közösen edzéstervekben, versenyrészvételekben kezdenek gondolkodni.

Éli a kamaszok mindennapi életét, amibe a bizonytalanság is beférkőzik, amikor újra felbukkan életében Scott, aki egyszer nagyot hibázott ellene, így újabb esélyt nem akar adni neki. De vajon ki hibázott nagyobbat, Scott vagy Parker?

Emberi kapcsolatokról, embertársaink cselekedeteinek téves megítéléséről szól ez a könyv, olyan félreismerésekről, amelyek nem függenek a látásunktól.

(Kolumbán Melinda könyvtáros ajánlója)

Hirdetés
Hirdetés

Waldemar Bonsels: Maja, a méhecske

A világhírű gyermekkönyv egy engedetlen kisméhecske kalandjait írja le. Milyennek látszik a világ egy efféle apróság szemszögéből? A szófogadatlan méhecskében felismerhetjük magunkat, családunkat, sokszor nem az elvárás szerint működő gyermekeinket. A Maja, a méhecske igazi családi olvasmány. Egy mese, melynek bölcsessége a felnőttek számára is tanulságos.

(moly.hu)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük