Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A matematika ünnepe

Több mint 1300 tanuló vett részt a 31. Zrínyi Ilona Matematikaverseny megyei fordulóján, a legjobbak továbbjutottak az április 17-19. között Kecskeméten sorra kerülő Kárpát-medencei döntőre.

A koronavírus terjedésével kapcsolatos korlátozó intézkedések miatt idén nem tartották meg a díjkiosztó ünnepséget, a nyertes diákok majd az iskolákban vehetik át a jutalmukat, közölte Varga Csilla, a Mikes Kelemen Líceum matematikatanára, a verseny megyei szervezője. 

Felidézte, hogy 1990-ben Kecskeméten, a Zrínyi Ilona nevét viselő általános iskolában szervezték meg először a tanintézmény névadójáról elnevezett matematikaversenyt, 1995-től pedig a határon túli iskolák is csatlakoztak, és ma már a Kárpát-medencében az egyik legnépszerűbb és legnagyobb számú diákot megmozgató matematikaverseny.

Idén a vetélkedő megyei szakaszán 34 iskola 1358 tanulója vett részt, ebben a tanévben kapcsolódott be a vetélkedőbe a sepsiszentgyörgyi Gödri Ferenc Általános Iskola és a szentkatolnai Bálint Gábor Általános Iskola.

A 2-8. osztályosoknál évfolyamonként az első 20 helyezettet, a középiskolásoknál a legjobb tíz diákot jutalmazták.

Megyénkből 14-en kaptak meghívást a kecskeméti versenyre: Ercse Ferenc (4. osztály), Szentes Ágnes (4. o), Miklós Janka (8. o), Tamás Péter (8. o), Bereczki Anna (9. o), Kotró Előd (10. o), Laczkó Csongor Lóránd (11. o) és Miklós Csenge ( 12. o) a Székely Mikó Kollégiumból, Gáspár István (3. o) és Dezső Szilárd (7. o) a kézdivásárhelyi Molnár Józsiás Általános Iskolából, valamint Kovács Zelinda (2. o.) a torjai Kicsi Antal-iskolából, Balázs Marcell (5. o.) a Váradi József Általános Iskolából, Jánó Ákos (6. o.) a kovásznai Kőrösi Csoma Sándor Líceumból és Orbán Pál (8. o.) a Nagy Mózes Líceumból. 

Gratulálunk a diákoknak és Márton Magdolna, Deák Éva, Gödri Judith, Oláh-Ilkei Árpád, Ugron Szabolcs, Kelemen Éva, Baricz Kinga, Dáni Zsuzsanna, Simon Zsuzsanna, Gergely Evelin és Pop Csilla felkészítő tanároknak.

 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük