Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Világbajnokságon táncolhatnak

Világbajnokságon táncolhatnak Sport

Szombaton Kolozsváron zajlott a Dance Star nevet viselő országos táncverseny, amely egyben kvalifikációs versenyként szolgált a horvátországi Dance Star-világbajnokságra. A rangos eseményen a Sport-All Sport Club Z Dance táncszakosztálya 30 táncossal mérettette meg magát. A sepsiszentgyörgyiek az MTV kategóriában négy produkcióval szálltak versenybe, és mind a négyszer a dobogón végeztek.

– A felkészülési időszak mind fizikailag, mind szellemileg nagyon megterhelő volt. Februárban tudtuk meg, hogy a korosztályra vonatkozó előírások megváltoztak, emiatt újra kellett formáljuk csapatainkat. Eredetileg már tavaly októberben megkezdtük a felkészülést, számításainkat keresztülhúzta az új szabályzat. A versenylistából tudtuk, hogy nagyon erős mezőnyre számíthatunk, ismertük erősségeinket és gyengéinket, és azzal is tisztában voltunk, hogy még legalább egy hónapos ráhangolódás ránk fért volna. Összességében nagyon elégedettek vagyunk az eredményekkel, úgy gondoljuk, hogy azok magukért beszélnek – nyilatkozták a felkészítő tanárok, Vass-Vitus Kinga és Molnár Enikő.

Az MTV Commercial kategóriákban induló csapatok két első, egy második és egy harmadik helyezést érdemeltek ki. Az élen végzett a 7-8 éves korosztály csoport kategóriájában a Comán Emília, Gombos Andrea, Koós Adrien, Imreh Zselyke, Sylveszter Henrietta, Balanica Briana, Balanica Alexandra és Cojocaru Vlad Lorena alkotta csapat, csakúgy, mint a felnőtt duó, trió, kvartett kategóriában induló négytagú együttes (Badi Apolka, Albert-Nagy Noémi, Miklósi Boglárka és Dima Kozmin). Második lett a 9-12 éves korosztályú formációk között versenyző Stinghe Sofia Leila, Cojocaru Adrienn Kriszta, Cernescu Denisa, Nyáguly Edina, Barabási Janka, Policsek Orsolya, Policsek Hanna, Trandafir Rianna, Sándor Mátyás, Pataki Adrienn, Boriceanu Bianca Samanta, Raluca Tafta, Moldovan Andreea, Dobri Anita és Imreh Izabella alkotta formáció. A 13–16 éves korosztály csoport kategóriájában a harmadik helyet érte el a Brandabura Ingrid, Imre Diana, Rákosi Hanna, Moldovan Andrea, Trandafir Riana, Badi Apolka, Zsigmond Zsanett, Boriceanu Beatrice, Sofia Leila,Cojocaru Adrienn Kriszta és Cernescu Denisa fémjelezte egység.

Az előkelő helyezések egyúttal azt is jelentették, hogy mind a négy csapat kvalifikálódott a május 24–28. között esedékes horvátországi világbajnokságra. Molnár Enikő és Vass-Vitus Kinga oktatók köszönik a szülőknek és Bartók Ildikónak a támogatásukat és munkájukat. Mint ismeretes, a Z Dance tavaly már szerepelt a poreci világversenyen, ahonnan két aranyéremmel tértek haza, hasonló sikeres szereplést kívánunk idénre is!

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük