Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Verseny és edzőtábor

Verseny és edzőtábor Sport

Az elmúlt hétvégén tartották meg Kolozsváron a 2018–2019-es fallabda-szezon első országos tornáját. A PitechPlus felnőtt kupára 3 kategóriában összesen 33 játékos nevezett be.

A Kovászna Squash SKE-et a klub három ifjúsági játékosa képviselte, Vizi Andor és Bodor Bence a férfi A+B kategóriában indult, míg Szabó Nikole a női A-mezőnyben tette próbára magát. Nikole második lett, míg Bence a 13., Andor pedig a 17. helyen fejezte be a kiírást. A játékosok versenyen való részvételét Sepsiszentgyörgy Municípium Polgármesteri Hivatala támogatta.

Ugyancsak a múlt héten ért véget az utánpótlás számára rendezett edzőtábor, amelyet a Kovászna Squash SKE a Huni Squash School-lal partnerségben szervezett a brassói WePlay sportklubban és a bikfalvi Téglás Panzióban. Az edzőtáborban nyolc 6–14 éves kezdő játékos vett részt (az átlagéletkor 9,5 év volt).

– A tábor célja az volt, hogy bevezessük a gyerekeket a fallabda világába, és segítsünk nekik elsajátítani a sportág alapjait. Sikeresként értékelem, a gyerekek visszajelzéséből tudom, hogy nagyon élvezték a játékokat. Ezeket úgy állítottam össze, hogy szórakoztatóak legyenek, ugyanakkor segítsenek megalapozni azokat a készségeket, amelyekre szükség van a későbbi fejlődésben (egyensúly érzék, szem–kéz-koordináció, gyorsaság) – értékelt Bara Hunor edző, megköszönve a sepsiszentgyörgyi önkormányzat támogatását.

 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük