Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Van igény a sportágra

Van igény a sportágra Sport

Vasárnap a kovásznai Pokolsár Egyesület a helyi önkormányzat támogatásával tartotta meg a Pokolsár-kupa elnevezésű sakkversenyét a Kőrösi Csoma Sándor Líceumban.

A rendezvényre 38 személy nevezett be, nemcsak a fürdővárosból és a szomszédos településekről, hanem többek között Brassó, Hargita és Hunyad megyéből is. Felnőtt kategóriában első helyezést ért el Gábor Norbert (Sepsiszentgyörgy), őt követte Vas Gábor (Lemhény) és Jakab Nándor (Farkaslaka). Ifjúsági kategóriában első lett Molnár Gergely, 2. Vlad Dorin, 3. Deák Gellért Gedeon (mindhárman Kovásznáról).

Berecki Árpád, a Pokolsár Egyesület elnöke kérdésünkre elmondta: többéves hagyománya van az általuk szervezett sakkversenynek, amit évekkel ezelőtt azért élesztettek újra, mert sokan jelezték, hogy szeretnék, ha ez a sport tovább élne a fürdővárosban. A megszokottól eltérően idén azért nem a városnapokon tartották a kupakiírást, mert az egyesület színjátszó csoportja Szilágyságon turnézott Tamási Áron Boldog nyárfalevél darabjával. A szervezet következő megmozdulása az október 8-án, a művelődési ház udvarán tartandó Zakuszkafesztivál lesz. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük