Felhívás!

Újrakezdhetik az edzéseket

A sportolóknak is számos nehézséget hozó év nem kímélte a kézdivásárhelyi cselgáncsozókat sem, akik több mint féléves kényszerszünet után térhetnek vissza az edzőterembe. Veres László szakvezető szerint nagy veszteség volt számukra, hogy eddig nem edzhettek a megszokott módon.

Több mint féléves kényszerszünet után újra közös felkészülést tarthatnak a küzdősportok képviselői, egy új kormányrendelet ugyanis eltörölte az eddigi korlátozásokat. Ionuț Stroe miniszter bejelentése szerint a küzdősportok –cselgáncs, birkózás, vagy ökölvívás – újrakezdhetik a tevékenységüket. „Miután a határozat megjelenik a Hivatalos Közlönyben, közleményben részletezzük majd, hogy a sportolók milyen körülmények között végezhetik tevékenységüket” – írta a tárcavezető.

Veres László, a kézdivásárhelyi Nagy Mózes Sportklub cselgáncs-szakosztályának vezetője érdeklődésünkre elmondta, nehéz időszakon vannak túl, a koronavírus-járvány miatt érvényben lévő korlátozások következtében nem végezhették megszokott tevékenységüket. „A nyári vakáció beköszöntéig online felületre költöztettük az edzéseket, majd a nyári szünet után párnapos edzőtábort szerveztünk Hargitafürdőn. De már nagyon várjuk, hogy újrakezdjük a teremben végezhető normális edzéseket, mivel küzdősportról van szó, nem lehet sokáig fizikai kontaktus nélkül készülni” – közölte lapunkkal.

Az edzéseket tehát elkezdhetik, viszont egyelőre nem tudják, milyen versenyeket fognak megszervezni. Jelen állás szerint jövő hétvégén Brassóban tartanák a felnőtt országos bajnokságot, amelyek az NMSK színeit a sepsiszentgyörgyi Balogh Hanna képviselné, aki az utánpótlás válogatott tagjaként a nyarat az izvorani-i olimpiai központban edzette végig.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.