Felhívás!

Tandia duplájával OSK-siker

Tandia duplájával OSK-siker Sport

A pályán és a lelátón is a fővárosi Dinamo csapata, illetve ultranacionalista drukkerei fölé nőtt a Sepsi OSK és népes szurkolótábora. Az élvonalban újonc szentgyörgyi együttes Tandia két góljával fennállása során először gyűrte le a bukaresti sztárcsapatot, ezzel pedig továbbra is veretlen a rájátszásban. A fővárosi ultrák nem hazudtolták meg önmagukat, zászlólopással és kerítésbontással borzolták a kedélyeket.

 

Megérdemelt győzelemmel zárta az odavágó-sorozatot az alsóházi rájátszásban egyedüli csapatként veretlen Sepsi OSK, amely a Bukaresti Dinamo ellen jól sáfárkodott a lehetőségeivel. A jó támadójáték még jobb kapusteljesítménnyel párosult a teltházas mérkőzésen, így nem volt kétséges a győztes kiléte.

A Dinamós-ultrák alig foglalták el helyüket a stadionban, máris rázendítettek a Kifelé a magyarokkal az országból! és más, hasonló, nyomdafestéket nem tűrő „örökzöld” rigmusokra, amelyre a háromszéki szurkolók Itthon vagyunk! skandálással, illetve tapsviharral válaszoltak. A Székely Légió ugyanakkor Jobban tudom szeretni szülőföldem, mint gyűlölni ellenségeinket! feliratú molinót függesztett ki.

 

Folytatódik Neagoe veretlenségi szériája

A Sepsi OSK az első perctől fogva érvényesíteni szerette volna akaratát, ennek megfelelően mezőnyfölényt alakított ki, lehetőségeik is adódtak, de a végrehajtás akadozott. A vendégek legnagyobb helyzetét Hanca hagyta ki, aki Moldoveanu passzát követően mintegy nyolc méterről célozta meg a hosszú sarkot, lövése centiméterekkel kerülte el a kapu felületét. A másik oldalon viszont megzörrent a háló, Simonovski remek beadását az óraműpontossággal érkező Tandia könnyedén továbbította kapuba (1–0).

Fordulás után is az OSK volt veszélyesebb, Tandia bombáját Penedo szögletre mentette, majd a sarokrúgásnál a teljesen magára hagyott Petrovic hagyott ki hatalmas ziccert. Az utolsó negyedóra a kapusbravúrokról szólt, Penedo Tandiával szemben mentett hatalmasat, míg Niczuly Roland kétszer is hatásosan avatkozott játékba Moldoveanuval szemben.

Három perccel a rendes játékidő vége előtt Penedo a tizenhatoson belül szabálytalankodott Gorrinnal szemben, a játékvezető viszont, a partjelző véleményére hallgatva, jogos büntetőtől fosztotta meg a hazaiakat. Ha nem, hát nem, gondolta Gorrin, és pár perc múlva adott egy gólpasszt a duplázó Tandiának (2–0).

Csapatunk összességében abszolút megérdemelten tartotta itthon a három pontot. Folytatás hétfőn ismét hazai környezetben, amikor is a Concordia Chiajna együttesét fogadjuk.

 

Az ultrák hozták a formájukat

A mérkőzés sorsát megpecsételő találat után kezdődött a fiaskó, a dinamósok gondoskodtak arról, hogy ne az általuk elhullatott három pontról szóljanak a híradások, hanem teljesen szükségtelen módon nacionalista felhangot kapjanak az események. Történt ugyanis, hogy – mint utóbb kiderült – egy Dinamó-drukker magyar zászlóval a kezében berohant, majd a vendégszektor felé véve az irányt, végigszaladt a pályán. A rendfenntartók csak többszöri próbálkozás után tudták megállítani a fekete pólós illetőt, miközben az ultrák több helyen is átszakították a kerítést, és egyiküknek sikerült elcsennie az időközben a földre dobott magyar lobogót. A biztonságiak könnygázspray-vel próbálták megállítani a fanatikusokat, végül a csendőrök ürítették ki a vendégszektort. Több mint öt percig állt a játék, mialatt a hazai szurkolók rendületlenül zengték a Szentgyörgy, Szentgyörgy! rigmust, végül csak sikerült lejátszani a hátralevő néhány percet.

 

Mestermérleg

Eugen Neagoe, Sepsi OSK: „Gratulálok mindkét csapatnak ezért a látványos mérkőzésért, és külön dicséretet érdemel a szurkolótáborunk, amely, ha nem is az egész bajnokság, de minden kétséget kizáróan a playout legcsodálatosabbja. Csak azt sajnálom, hogy nem nagyobb a stadionunk, hogy többen elférjenek. Nagyon jó színvonalú meccs volt, annak dacára, hogy mi az alsóházi csapatok kevés figyelmet kapunk a médiától. Úgy gondolom, megérdemelten nyertünk, még akkor is, ha a Dinamónak is volt pár helyzete, de mi a két találatunkon kívül még legalább három gólt szerezhettünk volna. Mindkét kapus dicséretet érdemel, Niczuly és Penedo is, ez utóbbinak még több dolga volt és rendre megakadályozta próbálkozásainkat. Nagyon örülök a győzelemnek, meg is dicsértem a fiúkat az elszántságukért, ha így játszunk ezután is, akkor elérjük a célkitűzésünket. És most nem csak a bennmaradásra gondolok, hanem a mi külön egyezségünkre, hogy veretlenek maradtunk a végéig. A meccs végén történtek elszomorítóak, nagyon csúnya gesztus a Dinamó-drukker részéről, kár volt így tönkretenni egy szép meccset.

Florin Bratu, Dinamo: Szép, nyílt mérkőzést láthattunk, támadószellemű futballt játszott a két csapat, a látványra nem lehet panasz. Nincs, amit a játékosaimnak felrójak, a hozzáállásukkal nem volt baj, csak a befejezésnél kellett volna több precizitás. Nem tudom mi történt az incidensnél, csak azt láttam, hogy Dănciulescu, aki békíteni ment oda, rosszul van. Próbáltuk csillapítani a kedélyeket egy olyan meccs végén, amely a playoffban is megállta volna a helyét.

 

Labdarúgó I. liga, alsóházi rájátszás, 7. forduló: Sepsi OSK–Dinamo 2–0 (1–0). Sepsiszentgyörgy, városi stadion, 4500 néző. Gólszerző: Tandia (30., 90+2.). Vezette: Iulian Dima (Bukarest).

Sepsi OSK: Niczuly – Sato, Viera, Obšivač, Dalmau – Petrovic, Ghinga (Gorrin, 71.) – Hamed (Dima, 79.), Fülöp, Tandia – Simonovski (Kuku, 55.). Vezetőedző: Eugen Neagoe. Dinamo: Penedo – Corbu, Maric, Grigore, Olteanu – Hanca (Gheorghe, 81.), Mahlangu, Nistor – Moldoveanu, Popa (Nemec, 64.), Pesic (Salomao, 46.). Vezetőedző: Florin Bratu. Sárga lap: Ghinga (9.), Simonovski (40.), Petrovic (86.), Gorrin (87.), Fülöp (90+3.), illetve Hanca (12.).

 

A playout rangsora:

  1. Dinamo 7      5      0      2      13–7        35
  2. Botoșani 7 2      3      2      5–5  29
  3. Sepsi OSK 7      3      4      0      13–8        23
  4. Medgyes 7 4      1      2      11–9        21
  5. Voluntari 7 2      1      4      7–10        21
  6. Temesvár 7      1      2      4      4–7  19
  7. Chiajna 7      1      2      4      5–9          19
  8. Juventus 7      3      1      3      5–8  16

 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások