Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Szoros a Sepsi-SIC programja

Szoros a Sepsi-SIC programja Sport

A Sepsi-SIC nagyszerű utolsó negyedbeli teljesítményének köszönhetően 85–73-ra (18–21, 21–18, 17–21, 29–13) győzött Alexandria ellen a női kosárlabda Nemzeti Liga 4. fordulójában, vasárnap este a Sepsi Arénában. A zöld-fehér mezesek továbbra is hibátlanok a bajnokságban.

Határozott elképzeléssel lépett pályára az előző idényhez viszonyítva ütőképesebb csapattal rendelkező Alexandria, amely nehéz perceket okozott a zöld-fehér mezes lányainknak. A vendégek először az ötödik percben vették át a vezetést, amit az első negyed végéig meg is tartottak. Az első tíz perc végéhez közeledve pályára lépett a sérülés miatt több hetet kihagyó Annemarie Gödri-Părău és Ružica Džankić is, illetve lehetőséget kapott a csapat fiatal tehetsége, Kovács Renáta. A vendégek a második játékrészben egy adott ponton 11 pontos előnyt építettek ki, viszont érkezett Nathalie Fontaine, aki a szünetig nyolc pontot szórt, így sikerült ledolgozni a hátrányt (39–39).

Szünet után Gödri-Părău bedobta a Sepsi-SIC első hárompontosát, viszont a szentgyörgyiek továbbra is futottak az eredmény után. Négypontos hátránnyal kezdték az utolsó tíz percet, de ezúttal esélyt sem adtak az ellenfelüknek. Az egész pályás letámadásuk többször is megzavarta Alexandria támadójátékát, így ebben a negyedben a Teleorman megyeiek eladott labdáiból 15 pontot szereztek. A Sepsi-SIC legeredményesebb játékosa Annemarie Gödri-Părău volt, aki 17 pontot szórt, de mellette említést érdemel Nathalie Fontaine is, aki dupla-duplával (15 pont és 10 lepattanó) zárta a mérkőzést.

– Teljes mértékben elégedetlen vagyok a teljesítményünkkel, csapatként a mérkőzés első részében nem játszottunk megfelelően. Az ellenfelünk energikusan lépett pályára, és meg akarták mutatni nekünk, hogy fel tudják venni a harcot velünk. A játékosainknak meg kell érteniük, hogy az Európa-kupában és a bajnokságban is játszani nem könnyű feladat, hiszen minden héten két mérkőzésünk van, és mindenki teljes mértékben motivált ellenünk. Nem említem név szerint a játékosokat, de vannak olyanok, akiknek el kell gondolkodniuk azon, hogy mit is csinálunk mi itt. A profi sportban egyetlen dologból van hiány, és ez az idő, itt a játékosoknak mindig gyorsan kell reagálniuk az eseményekre. Nincs sok időnk elemezni ezt a meccset, viszont fizikailag az utolsó negyedben rendben voltunk, és fontos volt nyerni. Nincs sok időnk készülni a Pieštanské ellen, még van egy edzésünk és már utazunk is Szlovákiába. Remélem, hogy tiszta fejjel, meggondoltan és felelősségteljes viselkedéssel meglepetést tudunk okozni” – értékelt a mérkőzés után Zoran Mikes vezetőedző, utalva a szerdán 19 órától kezdődő Európa-kupa meccsre, a Pieštanské Čajky otthonában.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük